25. april 2019
Anne Hauge og Mathilde Roed træner flittigt op til mesterskaberne. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Anne Hauge og Mathilde Roed træner flittigt op til mesterskaberne. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kajak-piger på vej til europamesterskaberne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kajak-piger på vej til europamesterskaberne
Køge Onsdag - 23. juni 2018 kl. 17:12
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er et par forventningsfulde piger, som DAGBLADET møder i Køge Kajak- og Kanoklub inden den kommende rejse til europamesterskaberne i henholdsvis Italien og Kroatien.

For 18-årige Anne Hauge er det de tredje internationale mesterskaber. Datteren af klubbens formand og træner Anders Hauge har tidligere deltaget ved EM i Tyskland i 2016 samt VM i sydafrika og EM i Portugal sidste år. I Kroatien stiller hun op på maraton-distancen sammen med makkeren Frederikke Maratti fra Silkeborg. Og selvom konkurrencen er et højdepunkt på turen, handler det for Anne Hauge også om fællesskabet.

- Du kommer afsted sammen med landsholdet og ser de andre ro. Og så giver det en helt særlig følelse, hvis du gør det godt. Jeg har kun prøvet at gøre det godt, siger kajakroeren med et stort smil.

Ved de tidligere mesterskaber er det blandt andet blevet til to sjettepladser - denne gang er målet en plads i top otte, siger roeren. Først og fremmest nyder hun dog den gode træning - med alderen har motivationen ændret sig lidt, oplever hun.

- Jeg træner 10-12 gange om ugen og jeg kan godt lide at bruge min krop på vandet. Tidligere handlede det meget om at blive udtaget til stævnerne - at få set, at træningen gavner, forklarer hun.

For den 16-årige Mathilde Roed bliver der mesterskabsdebut ved EM i Italien. Hun stiller op som en del af en kvartet - de øvrige roere kommer fra København og Silkeborg, men de fire træner flittigt sammen i ugerne op til mesterskaberne. Sidste weekend gik træningen rigtig godt og Mathilde Roed vover at håbe på en finaleplads.

- Jeg glæder mig og er virkelig spændt, men jeg har ikke rigtig nogen fornemmelse af konkurrenternes niveau, siger den unge roer.

Hun begyndte at ro kajak for fire år siden - faktisk ved lidt af en tilfældighed. Hverken hendes venner eller familie ror kajak.

- Det var faktisk på grund af Sommersjov i Køge - det skubbede mig i gang. Jeg kan rigtig godt lide at røre mig udendørs - og så er der et rigtig godt sammenhold her i Køge, synes hun.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk