19. september 2020
Knud Laustsen kan for femte år i træk konstatere større travlhed i pakkeshoppen end året før. Foto: Henrik Førby Jensen
gallery icon

Se billedserie

Knud Laustsen kan for femte år i træk konstatere større travlhed i pakkeshoppen end året før. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Juletravlhed i købmandens pakkeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Juletravlhed i købmandens pakkeland
Køge Onsdag - 04. december 2019 kl. 14:06
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det her er bare pakkerne fra i går - senere kommer dagens læs på 600-700 pakker fra Post Nord, DAO, GLS og Bring. Black Friday slår virkelig igennem i denne uge. Det har været kaotisk hele ugen, konstaterer købmand Knud Laustsen.

Et kig i butikkens baglokale bekræfter den udtalelelse; der er pakker fra gulv til loft. Og altså endnu et læs julepakker på vej. Det er langtfra tilfældigt - pakkeshoppen i Borup afspejler en landsdækkende udvikling.

Travl Black Friday
De danske forbrugere har således - ikke overraskende - haft travlt med at hive de gode tilbud hjem til årets black friday. Det viser en opgørelse fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), der har registreret en stigning på 50-60 procent i forhold til forrige års black friday. Rekordernes dag har sat ny rekord.

- Black Friday er uden tvivl den største handelsdag på nettet nogensinde, udtaler foreningens direktør Niels Ralund således til TV2.

Dermed slår internethandlen på den amerikanske tilbudsdag igen i år rekorder i Danmark. Fredagens omsætning var ifølge FIDH over 750 millioner kroner.

Hos betalingsappen MobilePay Online kan man bekræfte væksten.

- Black Friday har overrasket os endnu engang og med afstand slået alle vores rekorder, siger Peter Kjærgaard, pressechef hos MobilePay Online til TV2.

Ifølge deres opgørelser blev betalingsløsningen brugt 77 procent flere gange i år i forhold til sidste år. I alt gik 556.000 transaktioner igennem på shoppingdagen.

Knud Laustsen har de seneste fem år haft en pakkeshop i sin købmandsbutik. Og ligesom Black Friday år for år sætter ny rekord for kundernes forbrug, oplever Spar købmanden det samme. Der kommer flere og flere pakker - navnlig i december. De bliver registreret i butikken og så får kunden en sms om, at pakken er klar til afhentning. De fleste henter den samme dag eller dagen efter. Kun ganske få pakker bliver sendt retur, som det sker automatisk efter 14 dage.

- Folk venter jo på deres pakker og vi opfordrer altid folk til at hente dem så hurtigt som muligt. På den måde er det også lettere for os at holde styr på pakkerne, forklarer Knud Laustsen.

Det øgede forbrug omsættes direkte i flere pakker i december måned end året før.

- Det stiger 15-20 procent fra det ene år til det næste. Sidste år udleverede vi cirka 50.000 pakker - i år kommer vi op i nærheden af 60.000 pakker, oplyser købmanden.

For at klare det øgede pres, hyrer han hvert år ekstra personale ind i julemåneden. Han glæder sig over travle dage, der også giver en smule ekstra omsætning i købmandsforretningen.

- Pakkeshoppen bidrager til, at folk bliver i byen - og det giver også et lidt bedre flow hos os, konstaterer han med et lunt smil.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk