12. december 2019
Anne Hauge Sørensen (tv) og Mathilde Roed repræsenterede Køge på fornem vis ved de nordiske ungsomsamesterskaber. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Anne Hauge Sørensen (tv) og Mathilde Roed repræsenterede Køge på fornem vis ved de nordiske ungsomsamesterskaber. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jönkøbing blev til dansk Guldköbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jönkøbing blev til dansk Guldköbing
Køge Onsdag - 12. august 2019 kl. 11:13
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag og søndag badede Danmark sig i medaljer på Rocksjön i Sverige og forvandlede Jönköping til Guldköping med en medaljerekord uden sidestykke ved de nordiske ungdomsmesterskaber i kajak for U16, U18 og U21.

For Køge Kano- og Kajak Klubs 2 deltagere, Mathilde Roed i U18 og Anne Hauge Sørensen i U21 blev det en helt forrygende weekend. Mathilde Roed stillede op i syv løb og gjorde kort proces med fem guldmedaljer og to af sølv, mens Anne Hauge Sørensen i sine fem løb fik tre gange sølv, en bronzemedalje og en ærefuld fjerdeplads.

For de danske kajaktalenter bliver næste opgave DM om tre uger i Silkeborg.

Vanvittige 58 gange ud af 59 mulige stod danskerne øverst på podiet i det svenske i forbindelse med medaljeoverrækkelserne, og i flere løb var både sølvvinderen og bronzevinderen også fra Danmark.

44 gange blev det til sølv og 14 gange til bronze. Samlet set blev der overrakt 177 medaljer, og af dem tog Danmark uhørte 116 i kamp mod de svenske, norske og finske kajaktalenter.

I de tre årgange blev der roet om mesterskaber i ener-, toer- og firerkajak og over distancerne 200, 500, 1.000, 2.500 og 5.000 meter.

Næstbedste nation blev Norge med et enkelt mesterskab.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk