1. december 2020
De ni drenge fra Karlemosen vandt i foråret Æresprisen 2019 i »Mind Your Own Business« for Farge-projektet - det er den fornemmeste pris som unge kan vinde inden for aldersgruppen i Danmark, når det handler om iværksætteri. Foto: Mind Your Own Business
gallery icon

Se billedserie

De ni drenge fra Karlemosen vandt i foråret Æresprisen 2019 i »Mind Your Own Business« for Farge-projektet - det er den fornemmeste pris som unge kan vinde inden for aldersgruppen i Danmark, når det handler om iværksætteri. Foto: Mind Your Own Business
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Iværksættere fra Karlemosen mod nye mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iværksættere fra Karlemosen mod nye mål
Køge Onsdag - 08. oktober 2019 kl. 09:41
Af Lars Andersen

Der vil være fokus på læringen ved at etablere sin egen mikrovirksomhed i teenageårene og udviklingen af vigtige kompetencer, når drengene fra Farge mødes til Strategy Camp i København på lørdag.

Her skal de unge iværksættere fra Karlemose-parken lægge en plan for de mål, de vil nå i fremtiden.

I efteråret 2018 etablerede en flok unge drenge fra Karlemosen deres mikrovirksomhed Farge i samarbejde med organisationen Mind Your Own Business, MYOB.

I dag har de designet, markedsført og solgt deres innovative produkt: Fikse ladestationer til lokale butikker, så kunderne aldrig løber tør for strøm på mobilen.

De ni drenge bag mikrovirksomheden Farge har ambitionen om, at du aldrig skal mangle strøm på mobilen, når du er på farten.

På lørdag er drengene som nævnt inviteret til Strategy Camp hos revisionsvirksomheden KPMG sammen med Mind Your Own Business i København.

Her skal drengene i en række workshops gære status på. Hvor mikrovirksomheden er nu og lægge en strategi for hvilke mål de skal arbejde hen imod i fremtiden.

Drengene etablerede mikrovirksomhederne under MYOB-programmet, hvor de skrev en forretningsplan, som de arbejdede med i otte måneder.

Nu er de optaget på MYOB-Akademiet, hvor der bliver skruet op for fagligheden.

Til Strategy Camp skal drengene sætte nye mål for deres produkter, som de skal arbejde med frem til maj 2020. Alt dette sker i tæt sparring med frivillige venturepiloter og værdifulde erhvervspartnere som blandt andre KPMG og Implement Consulting Group.

De tror på drengenes ambitioner og støtter op om deres udvikling.

Arbejdet øger drengenes ordforråd, styrker deres faglighed og giver dem selvtillid og mod på at tage en uddannelse.

Siden 2010 har Mind Your Own Business samarbejdet med 513 drenge, som har etableret 52 mikrovirksomheder i hele landet.

Her har 500 frivillige venturepiloter og 43 erhvervspartnere brugt 69.000 timers frivilligt arbejde på at støtte drenge i at se deres drømme blive til virkelige produkter.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk