21. september 2019
Filosof og medstifter af Eksistensfilosofisk Akademi Jon Auring Grimm kan opleves i samtale med forfatter Sternberg.
Filosof og medstifter af Eksistensfilosofisk Akademi Jon Auring Grimm kan opleves i samtale med forfatter Sternberg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Inviation til gravøl for mennesket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inviation til gravøl for mennesket
Køge Onsdag - 25. april 2019 kl. 08:11
Af torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge Bibliotek inviterer til gravøl for mennesket og verden torsdag den 2. maj klokken 19.00. Her vil man møde filosof Jon Auring Grimm, der er medstifter af Eksistensfilosofisk Akademi, og forfatter Sternberg, der er aktuel med den anmelderroste bog »De sidste dage-digte«.

Koldkrigsretorik, ustabile statsledere med adgang til atomknappen og klimaforandringer. Der snakkes heftigt i krogene, kunsten og nyhederne om verdens undergang. Denne aften sætter forfatteren og eksistensfilosoffen fokus på udvalgte undergangsvisioner for jeg'et og verden i almindelighed med udgangspunkt i litteratur og filosofi: Fra førsokratiske kosmiske fortællinger over den stoiske verdensbrand mod videnskabelige forestillinger om universets endeligt og klimatiske trusler fra det store udenfor.

- De to vil tage fat i udvalgte dommedagsfortællinger, hvor livet vejes og skæbnen loddes. Vi kommer vidt omkring i den filosofiske verden og bliver præsenteret tanker fra Platon, Paulus, Heraklit, Anaximander, Camus, Dante, Poe og Thacker, lover Køge Bibliotek.

Med i samtalen om jeg'ets endeligt deltager forfatter Sternberg, der høstede fem flotte undergangshjerter i Politiken for sin dystopiske digtsamling, »De sidste dage-digte«. Digtsamlingen er skrevet af det sidste menneske på jorden og om menneskehedens sidste tid. Anmelder Mikkel Krause Frantzen skrev blandt andet i sin anmeldelse: »... man glædes grundlæggende over både bogen i sig selv og bedriften mere overordnet!«.

Aftenen byder både på filosofiske refleksioner og digtoplæsning. Billetten til arrangementet inkluderer en gravøl. Køb billet via koegebib.dk.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk