21. september 2019
Nadia Plesner blev internationalt kendt for værket Simple Living. Modefirmaet Louis Voitton anlagde sag mod Plesner og fik værket forbudt, men kunstneren førte sagen til Menneskerettighedsdomstolen i Haag og vandt retten til værket tilbage.
Nadia Plesner blev internationalt kendt for værket Simple Living. Modefirmaet Louis Voitton anlagde sag mod Plesner og fik værket forbudt, men kunstneren førte sagen til Menneskerettighedsdomstolen i Haag og vandt retten til værket tilbage.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Internationalt kunstnavn udstiller i Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Internationalt kunstnavn udstiller i Køge
Køge Onsdag - 21. marts 2019 kl. 10:14
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge Kunstforening udstiller fra tirsdag den 26. marts til onsdag den 17. april værker af den internationalt kendte billedkunstner og forfatter Nadia Plesner på adressen Torvet 20.

- Vi har lejet os ind for en kort periode og har fernisering tirsdag den 26. marts klokken 17. Vi arbejder på at der hver torsdag aften i udstillingsperioden er særlige arrangementer. Torsdag den 28. marts lægger vi ud med foredrag af Nadia Plesner, fortæller formand Gitte Dyrløv, oplyser formand Gitte Dyrløv.

Plesner har gennem det seneste årti arbejdet med de forsvindende grænser mellem nyheder, reklamer og underholdning i massemedierne. Hun er mest kendt for tegningen Simple Living, som forestiller en darfuriansk dreng, der holder en designertaske på den ene arm og en hund i lyserødt outfit på den anden arm. Simple Living blev senere til en integreret del af Plesners parafrase over Guernica: Maleriet Darfurnica.

Modefirmaet Louis Vuitton stævnede Plesner i 2008 og 2011 og fik både Simple Living og Darfurnica forbudt, da de var utilfredse med den tegnede/malede taske på værkerne. I 2011 stævnede Plesner selv LV for at vinde retten tilbage til at udstille begge værker. Hun vandt den endelige retssag i Haag i 2011 og slap for at betale dagbøderne på 3,6 millioner kroner. Dommen i sagen danner nu præcedens i lignende sager.

Plesner har deltaget i mange udstillinger i ind- og udland, blandt andet på Trapholt Museum, Heart Museum, Arbejdermuseet, Biennalen i Venedig (Zimbabwes pavillion), Den Frie Udstillingsbygning, Modemuseum Hasselt i Belgien, Gallery Poulsen i København, Space 2*3 i Tokyo, The European Culture Congress i Wroclaw samt Palazzo delle Arti i Napoli.

Hun underviser i tegning på Thorvaldsens Museum og har holdt utallige foredrag om sin kunst på steder som FN i Geneve, Trapholt Museum, Heart Museum, Arken, Det Kongelige Teater, Johan Borups Højskole, Bremen Teater, Akademie Schloss Solitude i Tyskland, ArtEZ Institute of Arts i Holland, De Balie i Holland samt diverse gymnasier og kunstinstitutioner.

I maj 2015 udgav hun bogen Simple Living, Kamp og Kunst fra en Campingvogn på forlaget Lindhardt & Ringhof. Bogen handler om kunst og censur og tager udgangspunkt i Plesners egne erfaringer.

- Vi er stolte af igen at kunne trække en internationalt kendt kunstner til Køge. Ungdomsuddannelser og folkeskoler er meget velkomne til at benytte sig af udstillingen i forbindelse med undervisning og kan lave aftaler om besøg uden for almindelig åbningstid efter aftale med foreningen. Vi hænger op fredag den 22. marts klokken 15 og frem, hvor man også kan tage billeder af Nadia, fortæller Gitte Dyrløv.

Udstillingen har åbent: Tirsdag, onsdag, torsdag, fredag klokken 13 til 17 samt lørdage klokken 10 til 15.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk