27. september 2020
Henrik Ibsen er Køges mest rutinerede restauratør med næsten 30 års erfaring. Lørdag den 1. februar byder han og hans kone Donna velkommen til fem års fødselsdagsfest hos Ibsens Pub & Vinbar på Køge Havn. Foto: Kenn Thomsen
Henrik Ibsen er Køges mest rutinerede restauratør med næsten 30 års erfaring. Lørdag den 1. februar byder han og hans kone Donna velkommen til fem års fødselsdagsfest hos Ibsens Pub & Vinbar på Køge Havn. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ibsens Pub & Vinbar fejrer fem års fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ibsens Pub & Vinbar fejrer fem års fødselsdag
Køge Onsdag - 23. januar 2020 kl. 10:30
Af Henrik Førby Jensen

Fem år er fløjet forbi, og lørdag den 1. februar inviterer Henrik og Donna Ibsen til en halvrund fødselsdag hos Ibsens Pub & Vinbar.

- Fra klokken 13 til 15 serverer vi skippberlabskovs og gratis Tuborg, Classic og Husets vin. Så er festen startet - og så bliver folk jo hængende, griner Henrik Ibsen.

En familieforretning

Faktisk er han Køges mest rutinerede i branchen. Det er således næsten 30 år siden, han sammen med sin far Paw Ibsen åbnede Toldboden og den dag i dag er det tætte familiesammenhold kendetegnende for den måde, forretningen drives på: Han lejer lokalerne af sin mor, driver forretningen sammen med sin kone og har sine to børn på lønningslisten. Desuden hjælper hans to søstre til i den travle sommerperiode.

- Jeg kan slet ikke finde ud af det, hvis vi ikke er tæt på hinanden, konstaterer restauratøren.

Stort musikprogram

Da han overtog lejen af lokalerne for fem år siden var det med tanke på en rolig drift med få ansatte - men det er gået lidt anderledes.

- Det er jo gået forrygende! Da vi åbnede regnede jeg ikke med, at vi ville få brug for dørmænd og en masse ansatte. Og se nu vores musikprogram, siger han og rækker listen med sommerens 18 koncerter. På livekalenderen står populære navne som Rolling Stones bandet Sticky Fingers, Torben Lenager & Roosters, Monsters of Rock Jam og Simon Says.

Nyt klippekort

Spørger man ham om gyldne tips til at skabe en succes som restauratør, falder svaret prompte:

- Du må aldrig forvente, at tingene bare kører af sig selv, når du ikke er der. Du skal blive ved med at være på gulvet sammen med de dejlige ansatte og gæsterne, påpeger Henrik Ibsen.

En anden vigtig brik til succeshistorien er små fornyelser i forretningen. Små nyheder, der giver nyt liv og skaber fornyet interesse. Henrik Ibsen giver et eksempel:

- Indtil nu har vi haft et »ti-turs« klippekort til fadøl. Det ændrer vi nu, så der kommer et klippekort, der både gælder til øl og vin. Det tror jeg, mange par bliver glade for.

Gratis sildebord

Havnens scene er blevet så stor en succes, at den har »krævet« en ekstra investering hos den klassiske pub med det store sortiment af øl, vin og drinks.

- Ja, vi er blevet nødt til at købe en ekstra, mobil bar for at kunne følge med om sommeren. Men det er jo bare positivt, understreger Henrik Ibsen.

Fra baren har gæsterne direkte udsigt til havnebassinnet og Donna og Henrik Ibsen kan nu sætte sejl mod den første, runde fødselsdag i den hyggelige bar, hvor ægteparret iøvrigt byder på gratis sildebord på årets første 12 søndage fra klokken 13 til 15.

- Donna og jeg sørger for sildebordet. Det er noget med at give noget tilbage til vores gæster - det hygger vi os faktisk meget med. Og så er vi klar til de næste fem år, lover Henrik Ibsen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk