18. august 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I Køge kan man gå til USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Køge kan man gå til USA
Opdateret 02. april 2019 kl. 08:20
Køge Onsdag - 01. april 2019 kl. 17:53
Af Jesper From
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Succes er næsten en underdrivelse, når man skal beskrive spise-, innstedet, burgerbaren Stacys Diners første år.

Vaskekummerne på toilettet er lavet af vogndæk, Lamperne er gamle billygter og bordpladerne i baren er gamle døre. Og så har man forresten også lige savet en bus over på langs og »klæbet« de to halve busser på bygningen.

Det er kun et år siden, at Linné og Martin Sommer - som også driver restaurant Arken - kastede sig ud i en ny og stor udfordring: Spisestedet Stacys Diner.

Mens Linné er den med de mange skøre og vilde ideer, så er ægtemanden Martin håndværkeren. Et stærkt team, som aldrig er bange for at kaste sig ud på dybt vand. Om de kan gå på vandet, vides ikke. Men de forstår at ramme plet, når de vover dig ud på nye eventyr.

For Stacys Diner på Køge Marina var et eventyr og en satsning. Nu et år efter åbningen er spisestedet en bragende succes.

- Jeg havde troet, at vi bare skulle have fire tjenere ansat. Men i højsæsonen er der nu 45 på arbejde ad gangen og 158 på lønningslisten i sommermånederne.

Linné Sommer har travlt, da Køge Onsdag møder den ihærdige erhvervskvinde en formiddag på Stacys. Hun har lige købt 250 amerikanske nummerplader, som skal op at hænge på væggen på spisestedet, men Elvis drøner ud gennem højtalerne.

Der er hele tiden travlt, og hun elsker det. Derfor glæder hun sig også over Stacys Diners første år:

- Det har været helt vildt, og er gået langt bedre end i min vildeste fantasi. Faktisk tre gange så godt, som jeg havde forventet.

For det er i den grad blevet et inn-sted for hele familien, og der er ikke en weekend uden at kunderne må have lidt tålmodighed med at få en plads ved et af bordene. Der er nu ellers pladser nok. 182 siddepladser indenfor, og når sommeren titter frem på himlen, er det også muligt at sætte tænderne i en saftig burger udenfor, hvor der er yderligere 240 pladser. Men selvom der må forventes ventelid for at få en bordplads, så går der sjældent mere end 15 minutter før man kan bænke sig.

Stacys Diner er i store træk historien om en tilfældighed. For Linné havde slet ingen planer om at åbne en burgerbar, som oser af 50-60ernes USA.

- Jeg havde lejet grunden, fordi jeg havde behov for nogle selskabslokaler til Arken. Men så kom der nogle amerikanerbiler kørende forbi mig en dag, og næste dag sagde jeg til min mand: Vi laver en diner.

Linné Sommers første idé med Stacys Diner var at købe en togvogn og »hægte på« spisestedet. Men den løsning viste sig hurtigt alt for dyr. I stedet faldt hun over en amerikansk skolebus, som havde kørt i Califonien og siden var bragt til Polen, hvor den havde fungeret som showbus.

Der er ikke så langt fra idé til handling., Så bussen blev købt og fragtet til Køge. Nu skulle den så bare lige saves over på langs.

- Det var lige ved at koste ægteskabet, griner Linné.

En smed blev sat på opgaven, selv om han ikke lagde skjul på udfordringen:

- »Du er ikke rigtig klog«, sagde han til mig.

Efter tusind timers smedearbejde lykkedes det alligevel, og i dag er den todelte gule bus et stærkt blikfang, når man kommer ned på marinaen.

Linné er ikke i tvivl om, hvorfor Stacys Diner er blevet så stor en succes:

- Stedet er tilpas anderledes. Det er et stærkt koncept, kvaliteten er høj, vi har de bedste milkshakes i Danmark og så er det som at træde ind i en tidslomme. Der er ikke noget, som ikke er 100 procent gennemført. For vi kommer aldrig til at gå på kompromis, slår Linné Sommer fast.

Nu kunne man tro at med Restaurant Arken og Stacys Diner, så har Linné og Morten Sommer mere end rigeligt at se til. Men der tager man fejl:

- Jeg har altid planer. Der skal ske noget - og jeg er lige startet, fortæller Linné smilende med en skruemaskine i hånden og fortsætter med at hænge nummerplader op på væggen, mens Elvis fortsætter sin sang.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk