15. juni 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historiske kort på nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historiske kort på nettet
Køge Arkiverne har lagt en fin lille samling af historiske kort på nettet.
Køge Onsdag - 11. november 2009 kl. 16:20
Google har vænnet os til at opdaterede kort er frit tilgængelige på internettet. Vi bruger dagligt kort, f.eks. i bilens GPS´en, til at planlægge ruter på krak, til at lave løberuter på Iform og et væld af andre tjenester.

Historiske kort er derimod ikke umiddelbart tilgængelige på nettet i et samlet tilbud. Der findes selvfølgelig enkelte, spredte kort, men det kræver et stort arbejde at finde frem til kortene.

Det råder Køge Byhistoriske Arkiv nu bod på, ved at lægge en samlet række kort på nettet.

Kort er et dybt fascinerende kildemateriale i kraft af sin åbenlyse forskel mellem dengang og nu. Men det er lige så fascinerende at kunne konstatere, at Køge altid har lignet Køge. I hvert fald hvis man ser på midtbyen.

Der er både den svenske generalkvartermester Erik Dahlbergs kort over Køge fra 1659-1660, som blev lavet i forbindelse med den svenske besættelse af Køge. Der er også Peder Resens kort over Køge fra ca. 1677, som i øvrigt har den eneste kendte afbildning af den berygtede Køge Kag. Der er selvfølgelig også Søkortdirektør Jens Sørensens meget smukke kort over Køge fra 1693.

Trap Danmarks kort over Køge fra 1.-3. udgaven er også med.

På siden findes endelig også en samling links til andre kortressourcer, som interesserede kan gå på opdagelse ud fra. Der er blandt andet også et link til hvordan man finder skråfotos af Køge.

Kortene er allerede et populært indhold. Efter kun at have ligget en uges tid på hjemmesiden, er de allerede kravlet godt op blandt de mest brugte sider. Kortene kan findes på Køge Arkivernes hjemmeside på www.koegearkiv.dk
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk