6. maj 2021
Peter Grønborg Dorvil har et stærkt netværk blandt nogle af vendes største samlere af mærkerne Gibson og Fender. Foto: Henrik Førby Jensen
gallery icon

Se billedserie

Peter Grønborg Dorvil har et stærkt netværk blandt nogle af vendes største samlere af mærkerne Gibson og Fender. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guitarhimlen i baggården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guitarhimlen i baggården
Køge Onsdag - 03. december 2018 kl. 08:45
Af Henrik Førby jensen

Det startede som en hobby og en passion og er nu hans levevej: Efter 15 år i branchen har den 38-årige Peter Grønborg Dorvil besluttet sig for at åbne sin egen forretning med speciale i originale guitarer og forstærkere af de hæderkronede, amerikanske mærker Gibson og Fender. Det sker i denne uge på adressen Brogade 16D.

Peter Grønborg Dorvils arbejdsdage er lange - jagten på de gyldne skatte stopper aldrig. I guitaristernes verden er det de ypperste arbejdsredskaber, Guintar Hunter arbejder med. De største ikoner som Jimmy Hendrix, Jimmy Page og Jack White sværger alle til de klassiske mærker og kampen om varerne er hård. Oftest skal Peter Grønborg Dorvil selv opsøge sit held, andre gange får han henvendelser fra samlere, der er klar til at sætte et klenodie til salg. Timelønnen er ikke værd at tale om, men belønningen for det hårde slid tilsvarende stor.

- Nogle gange har jeg lyst til at give op. Det er et helvede og pisseirriterende - på den gode måde. Når jeg så står med »the good stuff« i hånden, så er det er det en ren lykkefølelse og hele sliddet værd. Jeg bliver virkelig høj af at finde frem til de helt rigtige originaler. Det er også derfor butikken hedder Guitar Hunter - det er sådan, jeg har det, siger Peter Grønborg Dorvil.

Han bor sammen med sin kone og deres to børn i Strøby Egede. Bopælen har sin betydning for placeringen af Guitar Hunter i Køge.

- Grunden til at jeg laver butikken er, at jeg tit hører, at det er svært at finde de her guitarer og forstærkere i Danmark. Og så brænder jeg for det. Det er fedt at dele min passion med andre, siger Peter Grønborg Dorvil, - Jeg kan godt lide Køge. Her er hyggeligt og jeg har ikke noget behov for at åbne en butik i København. Og her ligger jeg jo faktisk mere centralt i Danmark end jeg ville gøre i København - jeg kan høre på mine kunder, at de også godt kan lide at komme ud og få noget frisk luft, siger han.

I butikken handler han udelukkende med originale instrumenter og forstærkere, understreger han kraftigt. De mange års erfaring, masser af fotos og specialviden om fabrikkernes produktionsmetoder fra det ene år til det andet gør, at han er hundrede procent sikker på, at han aldrig tager fejl. Hver eneste kunde får da også et certifikat med i købet samt et USB-stik med fotos af instrumentet indefra og udefra som en forsikring mod svindel.

- Det kan simpelthen ikke lade sig gøre at lave en helt perfekt kopi af en original Fender eller Gibson. Der vil altid være steder, hvor der vil rejse sig et rødt flag, hvis man prøver at snyde mig, siger han med stor selvsikkerhed.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk