21. juli 2019
Anette Baymler Madsen brugte sin egen ekspertise som makeup artist og frisør og kollega Charlotte Solevads rådgivning i forbindelse med hårtab efter kemobehandling.
Anette Baymler Madsen brugte sin egen ekspertise som makeup artist og frisør og kollega Charlotte Solevads rådgivning i forbindelse med hårtab efter kemobehandling.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gratis arrangement for kræftramte kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gratis arrangement for kræftramte kvinder
Køge Onsdag - 12. marts 2019 kl. 15:07
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De to erfarne kvinder inden for makeup og parykker Anette Baymler Madsen og Charlotte Solevad deler ud af deres ekspertise og erfaringer til kræftramte kvinder, der mister deres hår og bryn. Arrangementet foregår torsdag den 4. april kl. 18.30 i Salon A-Style i Den Hvide By i Køge. Her vil de to fortælle og vise hvordan makeup, parykker og tørklæder kan sættes på den helt rigtige måde.

Sidste år blev frisør- og makeupartist Anette Baymler Madsen ramt af brystkræft. Hun driver til daglig A-Style i Den Hvide By og arbejder i perioder på teatre med hår og sminke. Udover chokket med sygdommen og det lange sygdomsforløb, så var der også udfordringen med at forsætte driften af sin frisørsalon under sygdommen. Men Anette Baymler Madsen opdagede også hurtigt på egen krop, hvad det betyder for selvtillid og identitetsfølelse, når det ydre forandrer sig så markant og hurtigt.

Mange kræftpatienter mister hår og bryn i forbindelse med deres kemobehandling. På hospitalet havde sygeplejerskerne forberedt Anette Baymler Madsen på, at på 12. dagen efter start af kemobehandlingen, ville hun begynde at tabe håret. Og det passede nærmest på klokkeslag. Inden kræftsygdommen havde frisøren et stort flot krøllet hår. Pludselig var det væk.

Selv om der i et kræftforløb er mange andre livsvigtige beslutninger, hensyn og prioriteringer at tage, betyder hår og bryn en masse for selvtillid og identitet, oplevede Anette Baymler Madsen

- Når hele ens hverdag pludselig bliver ændret, så kan det føles meget vigtigt, at man i det mindste ligner sig selv uden på. Dét at miste sit hår er også det første synlige tegn på, at man er syg. Du kan ikke længere beholde den viden for dig selv og dine nærmeste. Pludselig kan alle se det. Selv om der er mange andre, der går rundt sådan. Men det er jo »de andre«, og pludselig er det én selv, der er ramt af brystkræft og uden hår, bryn og vipper, forklarer hun.

Det var vigtigt for hende at kunne føle sig godt tilpas i den nye hverdag og virkelighed. Inden sygdommen ramte hende, var hun vant til at arbejde med parykker på teateret og sminke folk såvel der som i salonen. Hun havde sågar også vejledt i brugen af parykker i et tidligere job. Nu måtte hun pludselig til selv at finde hjælp til parykker, hovedbeklædning og afprøve nye makeupteknikker for at genvinde det tabte ydre. Hun fik hjælp til parykker fra Charlotte Solevad, der har salon Pilo i Nørregade i Køge. Solevad underviser blandt andet for Carl M. Lundh, der er det største firma i Danmark inden for parykker og hårløsninger.

- Da jeg blev klar over, at jeg ville miste håret, købte jeg både paryk, tørklæder og hatte. For jeg vidste jo ikke helt, hvad jeg ville føle mig bedst tilpas med. Jeg har selv tidligere arbejdet i en frisørsalon, hvor vi havde parykker og hovedbeklædning. Derfor har jeg også mange gange vejledt kræftpatienter i valg af paryk. Det er i den situation vigtigt at føle sig forstået, og blive vejledt af en erfaren frisør. Da jeg selv stod i samme situation, opsøgte jeg Charlotte Solevad. Sammen fandt vi frem til dem helt rigtige paryk til mig. Køb af paryk skal nemlig helst være inden håret falder af, så farve og struktur kan komme så tæt på ens eget hår som muligt, forklarer Anette Baymler Madsen.

Hunn og Charlotte Solevad vil nu gerne dele ud af deres ekspertise og erfaringer til kræftramte kvinder, der mister deres hår og bryn. Derfor holder de torsdag den 4. april klokken 18.30 til 20.30 et særligt arrangement, hvor de vil fortælle og vise hvordan makeup, parykker og tørklæder kan sættes på den helt rigtige måde. Der er plads til ti kvinder og arrangementet er gratis.

Tilmelding er nødvendig og foregår ved at sende en mail på anette@a-style.dk. Tilbuddet gælder for kvinder, uanset om de skal i behandling, er i behandling eller lige har overstået deres behandling.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk