13. juli 2020
Gæs og ænder er blevet plukket og hænger nu nøgne side om side og venter på at blive hentet hjem til kunderne for til sidst at ende med en plads midt i spotlyset på julebordet den 24. december. Foto Bjørn Armbjørn
gallery icon

Se billedserie

Gæs og ænder er blevet plukket og hænger nu nøgne side om side og venter på at blive hentet hjem til kunderne for til sidst at ende med en plads midt i spotlyset på julebordet den 24. december. Foto Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra fjeret og rappende til nøgen lækkerbisken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra fjeret og rappende til nøgen lækkerbisken

Græsmarkens gæs og ænder er lige nu i gang med at udstøde de sidste gæk og rap, inden de ender som det nøgne midtpunkt på julebordet.

Opdateret 14. december 2010 kl. 14:52
Køge Onsdag - 13. december 2010 kl. 18:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Uvidenhed er en velsignelse.

Under alle omstændigheder er uvidenhed lige nu en forudsætning for at Arne And og Gustav Gås og alle deres artsfæller i laden hos Græsmarkens Gæs og Ænder i Bjæverskov nyder tilværelsen fuldt ud. For hvis de vidste, at tilværelsen i allerbedste fald kun rækker til 11 dage endnu, så ville der med sikkerhed blive vrikket langt mindre med gumpen og rappet en hel del mindre optimistisk.

Græsmarkens Gæs og Ænder har mellem 700 og 800 gæs og ænder, der bliver slagtet i julemåneden. Det er private kunder, der køber ænderne og gæssene, og den allersidste slagtedag er 22. december.

- Vi satser på, at de skal have et så naturligt liv som muligt. Vi forsøger, at give dem et kvalitetsliv, hvor de så vidt muligt er udendørs, siger indehaver af Græsmarkens Gæs og Ænder, Kim Jørgensen.

Fremtid som nudist

Det skrappe vejr har dog - trods en tyk fjerdragt - sendt ænder og gæs indendørs i en lade, hvor de ser ud til at nyde de sidste larmende »samtaler« på falderebet.

Ikke langt fra laden er der dog mere nøgen hud end på en nudiststrand i juli. De første slagtninger inklusiv plukning af fjer er nemlig allerede i gang, og blufærdige gæs og ænder vil nok korse sig ved tanken om at hænge nøgne side om side. Så lige præcis i den prekære situation kan det jo anses for en fordel, at hovedet på det tidspunkt også er forsvundet.

- Vi slagter kun på bestilling, for folk skal hente gåsen eller anden samme dag, som den er blevet slagtet, fortæller Kim Jørgensen, der tilføjer at december er den absolut travleste tid hos Græsmarkens Gæs og Ænder, hvor der kun bliver slagtet op til jul.

- I december arbejder vi omkring 16 timer om dagen. Gæssene og ænderne er kun en sidebeskæftigelse, så jeg er først otte timer på mit almindelige arbejde, og så kommer jeg hjem og arbejder otte timer her, siger Kim Jørgensen.

Arbejdet og ikke mindst slagtningen af ænder og gæs har til alt held ikke en negativ indflydelse på Kim Jørgensens appetit.

- Jeg spiser and juleaften. Ellers er det ikke rigtig jul, siger han.

Strøm

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk