24. april 2019
Havnedagen er blevet et tilløbsstykke og afholdes i år for ottende gang. Foto: Martin Håkan
Havnedagen er blevet et tilløbsstykke og afholdes i år for ottende gang. Foto: Martin Håkan
Foto: Martin Håkan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkefest på Søndre Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkefest på Søndre Havn
Køge Onsdag - 10. august 2018 kl. 08:57
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skal du til saunagus hos en af landets ældste badeklubber, nynne med på toner fra danskpoppen, bage brød over bål - eller bare nyde underholdningen med en velsmagende øl. Så kom med lørdag den 25. august, hvor Søndre Havnedag afholdes for ottende gang.

Søndre Havnedag er hvert år et tilløbsstykke for køgensere og besøgende, der ønsker at tage del i de mange aktiviteter, der finder sted på og omkring havnen og stranden. Aktiviteterne er tilrettelagt af alle lokale brugere, foreninger og aktører på Søndre Havn. Og der er masser at opleve og deltage i for både børn og voksne.

- Vi er stolte af, at Søndre Havnedag er ved at blive en tradition med både nye og velkendte aktiviteter. Denne dag er virkelig et levende eksempel på kultur og aktiviteter, der kan opstå i den nye bydel i byrummene, i kulturhusene og på stranden. Der går mange timers arbejde forud for dagen. Og det ville ikke være muligt at stable på benene uden alle de frivillige, der støtter op og lægger et stort arbejde i at skabe en festdag for alle, siger Køge Kysts projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen.

Søndre Havnedag begynder på Havnepladsen og Havnescenen, hvor Køge Amatørscene opfører en Giro 413 Kabaret efterfulgt af Rolling Stones musik med tribute bandet Sticky fingers.

På havnepladsen fortæller Museum Sydøstdanmark også mere om det 500 år gamle skibsvrag, der for nylig blev fundet på en byggeplads ved indsejlingen til Køges middelalderhavn.

De faste brugere af Søndre Havn deltager alle med aktiviteter rundt omkring på hele havnen. Det er lige fra Køge Søspejdere, der sejler deres nye Svendborgjoller med ind i havnen og lægger op til sæbeboblekonkurrence. Til Køges gamle badeklub, Valkyrien, der lokker med både "mandegus", der skulle kunne lokalisere den indre vildmand til afslappende rygmassage og velvære.

I alt deltager godt 50 lokale brugere og foreninger som arrangører på Søndre Havnedag.

Søndre Havn er ved at vokse op som en helt ny bydel i Køge. Ved de nye og kommende boligbyggerier kan man både møde boligudviklerne og beboere i de nye boliger, der kan fortælle meget mere om det at bo i det nye bykvarter. Der er også byvandring med Køge Kysts projektdirektør med fortælling og dialog om byggerierne, arkitekturen og byudviklingen.

Som noget helt nyt inviterer Aftenskolen Lysglimt til debat om blandt andet livskvalitet og lokalsamfundet i et telt ved Udsigten ved stranden. Der er gadeteater, afrikanske rytmer, jazz og ansigtsmaling. Der er rejefiskeri, skibsbygning og i det hele taget, er det en god ide at studere dagens program med over 70 aktiviteter for voksne, børn, barnlige sjæle og hele familien.

Inden aktiviteterne for alvor starter op, kan man nyde en lækker sild i Sildens Dag-teltet eller en frokostplatte hos restauranterne på havnen. Opdagelsens madværksteder og Tapperiets brasilianske lounge og foodcourt gemmer på lækre madoplevelser.

Også ved Udsigten er der både pandekager og candyfloss, og om aftenen er der fællesspisning med helstegt vildsvin og lam i første parket til solnedgang i strandkanten. Aftenen rundes af med musik af det velrenommerede band NÖHR og dessert i Aftenskolen Lysglimts telt.

- hef

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk