26. marts 2019
Michael Falck holdt det fyldte torv i sin hule hånd.
gallery icon

Se billedserie

Michael Falck holdt det fyldte torv i sin hule hånd.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Falck tilbage i stensikkert triumftog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Falck tilbage i stensikkert triumftog
Opdateret 31. august 2018 kl. 19:56
Køge Onsdag - 31. august 2018 kl. 19:53
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en veloplagt Michael Falck, der fredag aften indtog scenen ved Køge Festuge til et forventeligt og stensikkert triumtog.

Fra første strofe var det overvejende modne, kvindelige publikum helt med på at klappe og heppe på det hjemvendte bybarn, der sågar har boet på adressen Torvet 16.

- Godt at se jer - alle I Køge høns og Køge haner. Og alle jer fra langvejs fra. Det er godt at være tilbage i Køge - min føøødeby, sagde Falck med påtaget patos og et skævt smil.

I forreste række havde veninderne Helle Skovly og Anja Hansen sikret sig optimale pladser og udsigt til koncerten - og begejstringen var ikke til at tage fejl af. De to sang med på langt de fleste sange.

- Jeg har set ham (Michael Falck red.) spille fodbold i bar overkrop, da jeg var barn og jeg er vokset op med hans musik. Han laver bare rigtig god musik, mente 54-årige Anja Hansen fra Køge.

Direkte adspurgt ville hun da også gerne indrømme en vis fysisk fascination af rockstjernen.

- Af en ældre mand er han temmelig lækker, mente hun om den 61-årige Falck.

Og den 36-årige veninde fra Herfølge var ikke mindre begejstret.

- Jeg har bare elsket hans musik og bøger, siden jeg var 15 år. Det er første gang, jeg ser ham live i år. Det er bare en drøm, syntes Helle skovly ligefrem.

Michael Falck har beskrevet denne sommers koncerter med backingbandet Dét Band som »den bedste sommer siden Malurt« og han holdt da også publikum i sin hule hånd fra start til slut i en koncert, der bød på masser af velkendte ørehængere som »Mød mig i mørket«, »Et land uden høje bjerge«, »Sommer på vej« og »Nye tider« og ikke mindst Malurt-klasikeren »Ve' du break' my heart« som ekstranummer.

- Nu kommer der et interessant øjeblik, for jeg har taget noget statistik med. Noget rigtig kedelig statistik, som viser, at jo mere, man har betalt for at høre musik, jo mere begejstret synger man med. Men behøver det være sådan? Nej, vel? Nu vil vi gerne bede om jeres assistance, opfordrede han publikum. Og så var der ellers dømt fællessang til en sang om »Et land uden høje bjerge«.

Undervejs blev der også plads til et muntert øjeblik, da Falck igen diverterede med en statistik, som skulle dokumentere Køge som »Sjællands mest erotiske by - lige før Roskilde og Ringsted«. Falck havde netop fortalt om sin første rotiske oplevelse i en lokal park, da han blev afbrudt fra tilskuerpaladserne.

- Hva'be'har'? Kalder du mig en gammel liderbuk? Nu må jeg bede om kammertonen, frøken. Det er meget groft. Og sådan er det faktisk slet ikke - jeg er faktisk ved at nå Monrad&Rislund stadiet. Jeg vil hellere have en mad, grinede Falck.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk