6. april 2020
Græssende dyr æder med stor fornøjelse de unge planter af kæmpe bjørneklo.
Græssende dyr æder med stor fornøjelse de unge planter af kæmpe bjørneklo.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få tilskud til bekæmpelse af bjørneklo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få tilskud til bekæmpelse af bjørneklo
Køge Onsdag - 17. marts 2020 kl. 12:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En af de mest effektive metoder til at bekæmpe bjørneklo er græsning med får. Lige nu kan du søge om tilskud fra Køge Kommune til at hegne arealer ind med bjørneklo.

Kæmpe-bjørneklo er en meget aggressiv planteart, der kan være svær at få helt væk, når først den har etableret sig. Grundet den varme vinter har bjørnekloen haft gode vilkår i år og har allerede nu vokset sig stor flere steder i Køge Kommune.

Bekæmpelse af bjørneklo kan være besværlig og tidskrævende, og en kedelig følge af udbredelsen af planten er, at det naturlige og varierede plante- og dyreliv i naturområderne bukker under for den invasive plante.

Græssende dyr - især får - æder imidlertid med stor fornøjelse de unge planter af kæmpe-bjørneklo. Derfor er hegning og græsning en god metode til at bekæmpe planten. Som en hjælp til jordejere, der overvejer at sætte græsningsdyr ind mod bjørnekloen, tilbyder Køge Kommune derfor nu et økonomisk tilskud til at få sat dyr på arealet. Tilskud kan bruges til f.eks. nyt hegn, reparation af ældre hegn, rydning af opvækst eller fremføring af vand.

Køge Kommune har med vedtagelse af indsatsplan for kæmpe-bjørneklo besluttet, at alle jordejere i kommunen skal bekæmpe den invasive planteart effektivt, så frøspredning forebygges.

Højest prioritet har naturarealer, som beskyttede enge og moser og arealer op til vandløb og store søer, hvorfra frøene kan sprede sig.

Vil du have del i bjørneklo-puljen, så send en ansøgning til Køge Kommune senest den 15. april 2020. Send ansøgningen til etk@koege.dk. Har du spørgsmål, så send en mail til henrik.lerdorf@koege.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk