17. oktober 2019
Hans Jørgen Køppen glæder sig til en hyggelig aften sammen med kunderne.                                                    Foto: Henrik Førby Jensen
gallery icon

Se billedserie

Hans Jørgen Køppen glæder sig til en hyggelig aften sammen med kunderne. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eventyrlig jul i planteskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eventyrlig jul i planteskolen
Køge Onsdag - 05. november 2018 kl. 13:14
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der foregår et vist hemmelighedskræmmeri på Thyme Planteskole i disse dage. Gennem en lille uges tid har planteskolens personale lagt mange kræfter i at forvandle forretningen til et landskab, hvor julefreden og hyggen for alvor kan udfolde sig. Men alt for meget skal ikke afsløres endnu - kunderne må selv opleve de flotte dekorationer, ikke mindst ved årets julearrangement torsdag den 15. november klokken 17.30 til 20.30.

Indehaver Hans Jørgen Køppen vil dog godt løfte sløret for årets generelle tendens: Julen skal være eventyrlig. Allerede i januar og februar måned drager hans folk til store messer i Tyskland og Holland for at finde inspiration til den følgende jul. Og denne gang er det blevet tid til at drage ind i eventyrets finurlige og fantasifulde verden.

- Vi har tidligere haft en tendens i retningen af nordisk jul. Nu har vi bygget op til en eventyrlig jul, hvor der både er tråde tilbage til vores egen barndoms jul og en moderne jul for børnene. For os er julearrangementet en mulighed for at have en hyggelig aften sammen med kunderne. Og at give dem en oplevelse. Vi samler desuden ind til Julemærkehjemmet gennem salg af glögg og æbleskiver, så vi har også den dimension med, at julen er en tid til at gøre noget godt for andre, siger Hans Jørgen Køppen.

Ved julearrangementet vil deltagerne blandt andet smage på brændte mandler, smagsprøver fra Snaps Bornholm og den berømte Karisebager, ost fra Den gule Ostebil fra Stevns, julelækkerier fra Engvang Frugt, gode Røgvarer fra Fisker John i Strøby Egede samt Danmarks bedste lakridsshots fra Pure shots. Desuden synger Herfølgekoret og repræsentanter fra Aloe Vera, Herfølge Husflid og Vintage soul & Art viser deres produkter, ligesom Astrid fra Vedskølle viser smuk keramik til haven.

Først og sidst er det dog julens blomster, træer og dekorationer, der er omdrejningspunktet. Planteskolens dekoratør står hele aftenen klar med gode råd og tips til smukke dekorationer og det er muligt at bestille juledekorationer og dørpynt helt efter dit eget ønsker, fortæller Hans Jørgen Køppen.

- I nogle år har det været på mode at tage køkkenet udendørs om sommeren - nu er tendensen, at vi tager haven ind i huset om vinteren. Ligesom vi tidligere lavede små vinterlandskaber med vat, laver vi nu havedekorationer, forklarer han.

Hyacinter, amaryllis, julerose, grantræer, azalier er klassikere sammen med en »nyklassiker« som cedertræet. Velkendte gengangere fra år til år. Men det er indpakningen, der sætter trenden og skaber den særlige stemning, forklarer Hans Jørgen Køppen.

- Planterne bliver jo pyntet med accessories og vi anvender brugskunst til at supplere for at skabe den rigtige julestemning. Og produkterne bliver bedre og bedre. For ti år siden, så de kunstige juletræer meget kunstige ud - nu er det meget naturtro og det første træ blev solgt så snart, vi havde det fremme. Desuden er det blevet udbredt at bruge kurve i stedet for klassiske urtepotter - det er mere personligt og giver mulighed for at pynte med glimmer, frynser og fletninger, fortæller han.

Julebelysningen betyder meget, når den rigtige hygge skal frem i de kolde og mørke måneder. Mens nogle foretrækker overvældende og kraftig belysning med stærke farver, lægger Thymes Planteskole op til en mere klassisk belysning. Huset behøver ikke været pakket ind i neonlysende dioder for at signalere juletid.

- Det er harmoniske farver, som for eksempel er meget velegnede til et indgangsparti og det har vores dekoratør Didde masser af ideer til. Det kan for eksempel være at stille kurve i forskellige størrelser med lys på, så det står og siger »velkommen«, når man kommer hjem. I foråret kan man så bruge planterne i haven.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk