23. januar 2019
Rigtig mange køgensere har gennem årene købt god ost hos ostehandler Bjørn Jensen. Nu fortæller han sin lange, lokale historie. Foto: Byarkivet
gallery icon

Se billedserie

Rigtig mange køgensere har gennem årene købt god ost hos ostehandler Bjørn Jensen. Nu fortæller han sin lange, lokale historie. Foto: Byarkivet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et liv på hjul - med ost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et liv på hjul - med ost
Køge Onsdag - 16. september 2018 kl. 18:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge Byarkivs Venner holder foredrag med ostehandler Bjørn Jensen fra Køge. Overskriften er »Mit liv som kørende ostehandler«.

- Jeg er jo arveligt belastet, hvad angår interessen for handel med ost. Min far handlede også med ost i mange år og som dreng kørte jeg både med ham ud til kunderne på landruten efter skoletid og i ferierne. Jeg var også med på Torvet i Køge om lørdagen. Derfor valgte jeg karrieren som kommis fra, og blev selvstændig kørende ostehandler, fortæller Bjørn Jensen i sine erindringer.

Mange køgensere kender Bjørn og Ulla Jensen, som »altid« har haft ostevognen på Torvet.

Bjørn har sammen med Ulla Jensen og med god hjælp fra Jytte Thoudahl nedskrevet sine erindringer. Disse erindringer danner udgangspunkt for foredraget. Deltagerne kommer til at høre om forretningens historie og ikke mindst om mødet med alle kunderne. I pausen serveres smagsprøver på ostene fra ostevognen J.S.J. Ostespecialiteter og et glas vin. Herefter fortæller Bjørn Jensen om ostene, deres tilblivelse, historie og så videre.

Ulla og Bjørn har i dag har solgt ostevognen til J.S.J. Ostespecialiteter ApS fra Tølløse, men man kan ofte stadig møde Bjørn i vognen. Foredraget finder sted torsdag den 4. oktober kl. 19.30 i Rådhuskantinen på Køge Rådhus. Der er adgang gennem museumshaven, Nørregade 4.

Tilmelding til arrangementet senest den 20. september til Lars Kjær på 51942006, på mail lkj@museerne.dk eller direkte på Byarkivet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk