2. juni 2020
Køge Bibliotek tager tilhørerne med tilbage til besættelsestiden ved et af fire »Husker du...«- arrangementer.
Køge Bibliotek tager tilhørerne med tilbage til besættelsestiden ved et af fire »Husker du...«- arrangementer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En aften med bombardementer er og rationeringsmærker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En aften med bombardementer er og rationeringsmærker
Køge Onsdag - 25. april 2019 kl. 14:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mørklægningsgardiner, rationeringsmærker og Marshallhjælpen - det er alt sammen så længe siden - og dog. Lone Erkmann husker Køge i 1940'erne. Hør hendes historie mandag den 6. maj klokken 19, hvor Køge Bibliotek danner ramme for en aften om dette årti med filmvisning og lokalhistorie.

Johannes Møllehave fortæller om et årti præget af ubudne gæster, om en hverdag med knaphed og angst. Knud Pedersen, der var med til at danne Churchill-gruppen, fortæller om de store drenges oprør mod tyskerne. Og Else Graae fortæller om bombardementet af Den Franske Skole. Alt dette viser biblioteket i en filmmosaik med private og professionelle filmoptagelser, samt udsagn fra vidner, der var børn dengang. Efter filmen fortæller Lone Erkmann om tidens tendenser og livet i Køge og omegn. Aftenen er en ud af fire med tilbageblik på årtierne fra 1940'erne til 1970'erne. Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding via koegebib.dk eller på det lokale bibliotek.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk