4. juli 2020
Om få måneder er det slut. Elin Shargawi lukker Talamat Antik for blandt andet at få mere tid til børnebørnene.
gallery icon

Se billedserie

Om få måneder er det slut. Elin Shargawi lukker Talamat Antik for blandt andet at få mere tid til børnebørnene.
Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elin Shargawi vil ned på 40 timers arbejdsuge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elin Shargawi vil ned på 40 timers arbejdsuge
Efter 18 år med Tamalat Antik i Brogade har indehaveren Elin Shargawi besluttet at tiden er inde til at drosle ned. Hun lukker butikken senere på året - men har dog ingen intentioner om at gå på pension.
Køge Onsdag - 26. juli 2011 kl. 08:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Det er fast arbejde, at drive en antikbutik. Det ved Elin Shargawi alt om, og det er også grunden til at hun nu vælger at trappe ned.

- Jeg er 62 år og har en arbejdsuge på 60 til 70 timer. Nu vil jeg godt ned på 40 timer, blandt andet så jeg kan få mere tid til at se mine fire børnebørn og blive en del af deres opvækst. Når man har så lange arbejdsdage, så går man glip af en masse andet. Derfor synes jeg at tiden er moden til at sætte farten lidt ned. Og det er så også grunden til at jeg har sat min antikbutik i Brogade 22 til salg.

Hun åbnede Tamalat Antik i Brogade 16 for 18 år siden, og efter ni år rykkede hun til nummer 22.

Det er endnu ikke helt fastlagt, hvornår butikken lukker. Men det bliver formentligt i slutningen af oktober.

- Mandag 1. august starter jeg stort udsalg, hvor 80 procent af varerne sættes ned til det halve, fortæller Elin Shargawi.

Men selv om butikken snart lukker, så går Elin ikke på pension.

- Nej, jeg er antikhandler, og det kan man ikke sådan bare lægge fra sig. Jeg vil fortsætte med eksport til Sydeuropa og ind indimellem lave lagersalg.

Vemodigt

Elin Shargawi er helt afklaret med, at det er en rigtig beslutning, hun har taget om at drosle ned.

- Når jeg lukker i Brogade, bliver det med meget blandede følelser. Det er vemodigt, men man kan jo ikke blive ved for evigt, og så har det været vigtigt for mig at stoppe mens fysikken stadig er god, fortæller antikhandleren.

I de sidste mange år har Tamalat Antik været den eneste antikbutik i Køge med åbent hver dag. Så med lukningen skal kunderne lede noget længere efter at gøre et antik-kup i Køge.

Fra sygehus til antik

Siden Elin Shargawi var 12 år har hun interesseret sig for gamle ting. Men det var først for 18 år siden, det blev hendes erhverv. Hun er uddannet klinisk diætist og har arbejdet på Køge Sygehus. I fritiden var hun en flittig besøgende på loppemarkeder, og det tog med tiden til, så det var et helt naturligt valg, at blive antikhandler på fuld tid - og lidt til!

Men nu er det altså snart slut med antikbutikken i Brogade, så Elin også kan få tid til at være bedstemor samtidigt med at hun sælger antikviteter til købere i Sydeuropa.

From
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk