21. oktober 2019
Dorte Jensen har glæde af sin el-cykel hver eneste dag året rundt.
gallery icon

Se billedserie

Dorte Jensen har glæde af sin el-cykel hver eneste dag året rundt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: El-cyklen blev hendes redning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

El-cyklen blev hendes redning
Køge Onsdag - 20. maj 2019 kl. 12:47
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danskerne har for alvor fået øjnene op for el-cyklens fordele - både de økonomiske, de miljømæssige og ikke mindst de helt lavpraktiske fordele, oplever indehaver af H.H. cykler Tim Sørensen.

- Det er helt anderledes end sidste år - kunderne har virkelig taget el-cyklen til sig. Alle de ældre siger: »Hvorfor gjorde jeg ikke det noget før?« og jeg har en kunde, der cykler fra Køge til Roskilde og tilbage igen hver dag. Det tager ham kun 12 minutter mere end i bilen, fortæller cykelhandleren ivrigt.

El-cyklerne er blevet mere populære i alle alderskategorier - og for den ældre generation betyder el-cyklen, at bakker ikke er samme problem som på en almindelig cykel.

- Busforbindelserne er jo ikke specielt gode i de mindre byer og på små ture på tre-fem kilometer sparer folk gerne bilen og tager el-cyklen i stedet, forktæller cykelhandleren.

En af dem, der har stor glæde af sin el-cykel, er 56-årige Dorte Jensen. Hun er førtidspensionist og døjer med kraftige følgesmerter efter kemobehandling. Med el-cyklen kan hun komme langt mere omkring, end hun ellers ville gøre.

- El-cyklen er simpelthen min stjerne og min redning. Jeg er medlem af Valkyrien og bader hver eneste dag - 365 dage om året. Det er godt for mig at komme ned til havet og møde en masse søde mennesker, siger hun.

Badeentusiasten bor fem kilometer fra badeklubben Valkyriens lokaler ved Søndre Strand og cykler altså minimum de ti kilometer fra og tilbage hver dag. Dertil kommer indkøb, besøg hos venner og familie, udflugter og alle mulige andre gøremål. Der bliver til minimum 400 kilometer om måneden - en umulighed hvis det ikke var for el-cyklen.

- Jeg går til varmtvandssvømning i Karlslunde hver fredag - nogle gange cykler jeg dertil - andre gange tager jeg toget. Men cyklen er altid med og nogle gange tager jeg på større udflugter og kører ad omveje. Bare fordi jeg kan. Med elcyklen behøver jeg jo ikke tænke på, om der er bakker, forklarer hun.

Cyklen er en luksusmodel, men det har været hendes prioritering at have en stabil cykel, der både har ekstra stort batteri og ekstra affjedring foran og under sadlen.

- Jeg har prøvet billigere modeller, men de duer ikke til mit brug. Hvis man skal have en cykel, som man er sikker på virker året rundt, skal man købe sig en ordentlig én, mener Dorte Jensen.

- Det eneste, jeg skal sørge for, er, at cyklen bliver ladt op. Og det bliver den hver eneste nat.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk