28. september 2020
Duoens særlige touch kommer af, at folkemusikken fra de Britiske øer, Nordamerika og Skandinavien smelter sammen med den danske tradition.
Duoens særlige touch kommer af, at folkemusikken fra de Britiske øer, Nordamerika og Skandinavien smelter sammen med den danske tradition.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Duo spiller op til spillemandsbal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Duo spiller op til spillemandsbal
Køge Onsdag - 23. januar 2020 kl. 15:22

I Køge Spillemandsforening et det nu blevet tid til den første af årets traditionelle, månedlige Dansecafér i de vante rammer i Musikcaféen på Teaterbygningen, hvor duoen »Jansberg & Zeeberg« spiller fredag den 31. januar klokken 19.30.

arrow Læs også: Duo spiller op til spillemandsbal

Duoen udgøres af Henrik Jansberg (violin) og Rasmus Zeeberg (guitar). De begyndte med at spille musik sammen i folkeskolens 5. klasse i Juelsminde for omkring 28 år siden, og de har lige siden været musikalske legekammerater. Det fælles musikalske projekt har rødder i dansk folkemusik, og drives frem af ønsket om at udforske dens muligheder. Rejsen med musikken har ført dem verden rundt, både sammen i bandet Jansberg Band, og hver for sig i andre sammenhænge. Henrik Jansberg vil måske også være kendt af mange som underviser på Køge Musikskole.

Et musikalsk samarbejde er som et venskab. Ligesom et venskab præges af vennernes erfaringer både sammen og hver for sig, sådan vil musikere også præge den musik, de spiller, med hver deres baggrund og personlighed. Duoens særlige touch kommer af, at folkemusikken fra de Britiske øer, Nordamerika og Skandinavien smelter sammen med den danske tradition. Når man rejser ad musikkens veje, er der pludselig ikke så langt fra Vejle ådal til Skotland, som man skulle tro.

Som en prisme reflekterer lyset i rummet omkring sig, sådan vendes og drejes den traditionelle danske spillemandsmusik i duoens univers, og den bliver sat i perspektiv og videreført af duoens egne kompositioner. Musikken serveres i en hyggelig afslappet atmosfære, med små historier om numrene og om nogle af de mange spillemænd og -kvinder, som har inspireret duoen undervejs.

Billetter sælges i døren.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk