8. april 2020
Jesper Christensen og Charlotte Skovgaard er blevet en oplevelse rigere, men de tror stadig på deres grundidé, nemlig et lille spisested med små sydeuropæiske specialiteter.
Jesper Christensen og Charlotte Skovgaard er blevet en oplevelse rigere, men de tror stadig på deres grundidé, nemlig et lille spisested med små sydeuropæiske specialiteter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den Franske Bistro stadig med lækre specialiteter fra Sydeuropa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Franske Bistro stadig med lækre specialiteter fra Sydeuropa
Tidligere hed den "Mesôn Gourmet" - nu hedder den "Den Franske Bistro". Ingen tvivl om, at det lille specielle spisested i G.F.
Petersens Gård på Torvet 19, der åbnede for knap to år siden, har haft en vanskelig start. Og det har på mange måder haft næsten alle odds imod sig.
Køge Onsdag - 08. februar 2011 kl. 09:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Dels ligger den i gården, og kan være vanskelig at finde, hvis man ikke lige er stedkendt. Dels har gården gennem det sidste års tid været en stor byggeplads, både som følge af Torvebyen, renoveringen af bygningen, der rummer Aktiv Fritid og renoveringen af den gamle remisse.

Flere og flere gæster

- Vi synes selv vi har haft en svær start, og det har været vanskelig at få gang i forretningen, selv om vi

heldigvis oplever af få flere og flere gæster, og frem for alt også mange gode stamkunder, siger Jesper Christensen.

- Først og fremmest har vi ændret navnet til "Den Franske Bistro". Vi oplevede nemlig folk havde svært ved at finde os - også på nettet. Men det var jo heller ikke til at vide, at vi brugte den spanske stavemåde for Mesôn Gourmet. Det nye navn er lettere at forstå også så indikerer det stadig, hvilket område inspirationen til maden kommer fra.

- Men nu går vi forhåbentlig et dejligt forår og en varm sommer i møde, så gæsterne også kan nyde maden og livet på terrassen - uden at skulle kigge på en støvet byggeplads, siger Jesper Christensen.

Holder fast i grundidèen

Sammen med partneren Charlotte Skovgaard længes de efter, at vinteren skal slutte.

Selv om menukortet forsat har de små lækre tapas-specialiteter som det vigtigste, er der også sket ændringer.

- Vi vil ikke ændre det, der for os er grundpillen i vores idé, nemlig de små sydeuropæiske tapas-specialiteter, siger Charlotte

Skovgaard.

- Men vi vil forsøge med en række nye tiltag, f.eks. nogle steaks eller andre lidt mere traditionelle retter, så vi får et noget mere

varieret menukort.

- Vores erfaring er, at de små tapas-retter er faldet i vores gæsters smag. Og det er vi glade for, for det viser også, at vores grundidé var rigtig, siger Charlotte Skovgaard.

Den Franske Bistro har på mange måder sit eget særpræg. Det er en blanding af en lille restauration og en mindre charcutteri-

forretning.

- Det lidt specielle udvalg af oste, patéer og pølser, vi byder på, er faldet i kundernes smag, siger Jesper Christensen.

- Og mange kommer fordi og lige skal have noget lækkert med hjem til aften. Og det er jo også en vigtig del af vores grundidé,

nemlig at have specialiteter, som man ikke finder mange steder.

I vridemaskinen

Det er ingen hemmelighed, at parret i efteråret var tæt på at opgive, fordi det var vanskeligt at få økonomien til at løbe rundt.

Men de tog i stedet kontakt til TV3-programmet "Kniven på struben", hvor Michelin-kokken Bo Bech leger en dansk udgave af

Gordon Ramsey.

- Nu er udsendelsen jo ikke bragt endnu, men vi da indrømme, at det var en noget blandet fornøjelse, siger Jesper Christensen.

Både Jesper Christensen og Charlotte Skovgaard sidder tilbage med en følelse af, at det ikke handlede så meget om deres

forretning, men mere en TV-stations mulighed for jorde og ydmyge andre mennesker.

- Vi har da lyttet til den kritik, vi har fået, vi har også taget nogle af rådene til os.

- Men nogle af de retter, vi fik besked på at sætte på menuen, har vi pillet af igen. De faldt simpelthen ikke i vores gæsters smag,

og vi solgte næsten ikke noget af det, siger Charlotte Skovgaard.

- Så har vi prøvet det, og fået den erfaring.

- Vi tror på den idé vi har, og vi kan da se, at den falder også i vore gæsters smag.

- Og det er jo et godt udgangspunkt at komme videre på, siger Charlotte Skovgaard.

-ae

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk