14. juli 2020
Hanne og Finn Klitgaard vil gerne være med til at skabe mere liv på Køge Marina. Foto: Henrik Førby Jensen
Hanne og Finn Klitgaard vil gerne være med til at skabe mere liv på Køge Marina. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansk mad hos Fru Klitgaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk mad hos Fru Klitgaard
Opdateret 27. marts 2017 kl. 13:33
Køge Onsdag - 24. marts 2017 kl. 16:57
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge Marina: Mangler du et sted at invitere familien hen til påskefrokost, kunne timingen næsten ikke være bedre: Lørdag den 1. april åbner ægteparret Hanne og Finn Klitgaard nemlig familierestauranten Fru Klitgaard på Køge Marina, i lokaler, som tidligere har været Restaurant Marina.

Og der vil være klassisk, dansk mad på menuen, fortæller Hanne Klitgaard, der kommer fra Bornholm og selv står i køkkenet.

- Vi laver dansk mad. Saltstegte sild fra Bornholm og i det hele taget klassisk, dansk smørrebrød. Og bøffer med kartofler og sovs. Og wienerschnitzler - selvom det måske ikke er helt dansk. Det er en familierestaurant og vi holder priserne, så alle kan være med, tilføjer hun.

Ægteparret bor i Kastrup, hvor de i tre år drev »Hannes Café«, som de startede op og solgte videre sidste år. Derefter gik de lidt i tænkeboks. Hanne Klitgaard har en baggrund på kontor, Finn Klitggaard har arbejdet i Københavns Lufthavn. Lysten til at have sit eget er motivationen for de to. Også selvom det giver lange arbejdsdage.

- Vi kender ikke ret meget til Køge og jeg opdagede de ledige lokaler ved lidt af en tilfældighed, indrømmer Hanne Klitgaard. - Men her er jo skønt. Det bliver rigtig spændende.

På Køge Marina forventer de at have åbent alle dage fra 11 til 21. De søger en køkkenhjælp, men vil ellers drive stedet selv.

- Vi håber da, at vi får travlt og at vi får brug for mere hjælp. Vi håber også, at vi kan have lidt musik udenfor. Og grill. Vi vil gerne være med til at skabe endnu mere liv på marinaen. Her er jo pragtfuldt - en helt fantastisk udsigt, konstaterer Hanne Klitgaard og spejder fra restaurantens terrasse ud over marinaen, hvor de solbeskinnede bådene ligger og duver blidt i de små bølger.

På åbningsdagen byder Fru Klitgaard på tre stykker smørrebrød og en øl til bare 70 kroner og søndag kan man få sig en lille softice for en rund tier.

- Og så håber vi bare, at folk får lyst til at komme igen. Vores naboer her på marinaen har været rigtig søde til at tage imod os - det håber vi fortsætter, siger Hanne Klitgaard.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk