15. november 2018
Projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen, Køge Kyst og Claus Skytte, Bonava tog i fællesskab det første spadestik på Kystengen. Foto: Henrik Førby Jensen
gallery icon

Se billedserie

Projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen, Køge Kyst og Claus Skytte, Bonava tog i fællesskab det første spadestik på Kystengen. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bygherren havde snydt lidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bygherren havde snydt lidt
Opdateret 07. februar 2018 kl. 15:42
Køge Onsdag - 07. februar 2018 kl. 12:57
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bygherren Bonava havde »snydt lidt« og løsnet den frosne jord på forhånd, da det første spadestik skulle tages på boligprojektet Kystengen på Søndre Havn.

Projektdirektør fra Køge Kyst, Tove Skrumsager Frederiksen og regionaldirektør fra Bonava Claus Skytte tog i fællesskab det traditionelle spadestik, men gav forinden boligprojektet nogle pæne ord med på vejen.

- Det er et rigtig flot projekt. Det bruger nogle af de intentioner, vi har med at skabe sammenhæng mellem bygninger, grønt og nye veje, sagde Tove Skrumsager Frederiksen.

Hun kunne også afsløre en lille nyhed - ikke mindst med interesse for den lille gruppe af købere, som overværede dagens spadestik.

- Det forlyder, at Køge Kommunes Klima- og Planudvalg i går har godkendt, at Bonava kan lave en lille café i forbindelse med byggeriet, oplyste projektdirektøren.

Hun pointerede desuden, at projektet nu går ind i en ny fase, hvor omverdenens fokus på projektet vil skærpes under opførelsen af boligerne. Papirarbejdet afløses af en fase med omfattende brug af støjende maskiner.

- Der er stor opmærksomhed om, hvad der foregår herude og jeg ser frem til et godt samarbejde om, hvordan vi kommunikerer med naboer og med Køge. Vi glæder os rigtig meget til at se bygningerne skyde frem, sagde Tove Skrumsager Frederiksen.

Claus Skytte påpegede, at det gode naboskab står helt centralt i Bonavas arbejde på Søndre Havn og fortalte lidt om, hvordan han hjemme i sit villakvarter sætter stor pris på fælles Sankt hans aftener, nabohjælp til ældre og gode råd til unge par, der skal i gang med ombygninger.

- Men det er jo jer, der skal være med til at skabe det gode naboskab i Kystengen, sagde han henvendt til de kommende beboere og glædede sig iøvrigt over tilladelsen til en café med udsigt til den smukke natur.

- Her er jo kun få minutters gang til vandet og et aktivt fritidsliv, konstaterede han.

På nuværende tidspunkt er cirka en tredjedel af lejligheder i Kystengen solgt - og faktisk har Køge Kyst på Søndre Strand solgt alle de planlagte byggegrunde på nuværende tidspunkt.

Et af de par, som har købt lejlighed i Kystengen, er 58-årige Sanne og 53-årige Lars Skov Olsen. Efter 30 år i eget hus med stor have ser de frem til at kunne nyde udsigten over vandet fra terrassen i den nye bolig og glæder sig desuden til større kontakt med de øvrige beboere.

- Vi havde faktisk først købt et rækkehus, men det var bare ikke dét. Så vi skyndte os at sælge det igen. Vi kommer tættere på alting hernede, fortalte Lars Skov Olsen.

- Vi tror på projektet. Det bliver en fed bydel tæt på stranden, når det hele er færdigt, mente hans kone.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk