21. august 2019
Der er afskedsreception for Birger Mader fredag den 29. marts hos Dana Lim. Foto: Birch & Bøgeskov Erhvervsfoto
Der er afskedsreception for Birger Mader fredag den 29. marts hos Dana Lim. Foto: Birch & Bøgeskov Erhvervsfoto
Foto: Birch & Bøgeskov Erhvervsfoto/Foto: Birch & Bøgeskov Erhvervs
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggebranchens Elkjær takker af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggebranchens Elkjær takker af
Køge Onsdag - 15. marts 2019 kl. 12:16
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Birger Mader, der ved årtusindskiftet startede som salgschef for byggeri hos Dana Lim i Køge, fylder 70 år i marts og takker dermed af efter et halvt århundrede med salg og rådgivning indenfor byggeriet. Birger har været vidt omkring i branchen, men afslutter sin langvarige karriere hos Danmarks førende Lim- og fugeproducent, Dana Lim. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Birger er oprindeligt udlært reservedelsekspedient. Efter sin læretid i Carl F overgik Birger til Expandite, der senere blev opkøbt af Fosroc. Birger fortsatte, og efter endnu to opkøb tiltrådte han som salgschef hos Dana Lim.

En af de vigtige aftaler, der blev forhandlet hjem som led i Dana Lims opkøb af Åffa i år 2000, var at Birger og hans indgående kendskab til branchen fulgte med.

- Med opkøbet af Åffa var et af vilkårene, at vi skulle have Birger med. I starten var han ikke meget for det. Men efter et møde med Birger, fik jeg overbevist ham om, at Dana Lim har nogle rigtig gode værdier og er et godt sted at komme hen. Det lykkedes derfor, og jeg er sikker på, at Birger ikke har fortrudt, fortæller Mogens Overgaard, bestyrelsesformand i Kai Hansen fonden og daværende adm. direktør for Dana Lim.

Charme og skarphed
Birger Mader er kundernes mand, og som en respekteret brancheprofil med mange loyale kunder har han været med til at sikre fortsat succes for Dana Lim inden for byggeri-segmentet.

Gennem årene er der blevet skabt mange gode relationer i hele landet, og det har været en udfordring for konkurrenterne at dæmme op for.

- Jeg husker, at dengang Birger var min konkurrent, var det ikke nemt at tale kunderne ud af Birgers fold. Kunderne har altid været meget loyale over for ham. Det var med hiv og sving, hvis man skulle overbevise dem om, at de skulle skifte leverandør, fortæller salgschef for industri i Jylland og Fyn hos Dana Lim, Ole Krogfelt.

De mange år i branchen bunder i arbejdsglæden og samværet med kunder og kolleger. Birgers motto har altid været: »Det skal være sjovt at gå på arbejde«, og det er der mange, der igennem tiderne har nydt godt af.

- Nogle gange sammenligner jeg ham lidt med Preben Elkjær. Birger har nemlig samme gadedrenge-charme. Han kan sagtens give kunderne lidt røg, men man skal ikke tage fejl, han er knivskarp og professionel. Jeg tror det er en af grundene til, at Birger er så vellidt og dygtig til det, han gør, fortsætter Ole Krogfelt.

Birger Maders afløser skal findes i egne rækker, og her står Rasmus Qvist klar til at overtage stillingen.

Som kollega til Birger har han stået i mesterlære i mange år og ser frem til at tage over for et ikon i branchen.

Rasmus Qvist kommer fra en stilling som key account manager hos Dana Lim, han overtager posten som salgschef for byggeri den 1. april.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk