16. oktober 2019
Så glad var Peter Lundberg Nielsen, da han åbnede Asian Living i efteråret - nu har han opsagt sit lejemål.  

Foto: Henrik Førby Jensen
gallery icon

Se billedserie

Så glad var Peter Lundberg Nielsen, da han åbnede Asian Living i efteråret - nu har han opsagt sit lejemål. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Butiksejer efter tre måneder: Der er noget galt i Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Butiksejer efter tre måneder: Der er noget galt i Køge
Opdateret 17. december 2018 kl. 09:47
Køge Onsdag - 16. december 2018 kl. 08:59
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Peter Lundberg Nielsen var fuld af optimisme, da han 1. september åbnede sin butik Asian Living i C.F. Hansens Gaard. Lokationen var nøje udvalgt. Gennem fire sommersæsoner havde han drevet en god forretning i Nykøbing Sjælland og nu havde han fundet sig en placering, hvor han kunne drive forretningen med brugskunst hele året. Troede han. Efter tre måneder må butiksejeren imidlertid sande, at omsætningen nok giver et lille overskud, men slet ikke nok til en fornuftig løn for hans mange timer i butikken.

- Jeg har en sund økonomi og det her var ikke en hovsa-løsning. Placeringen var nøje udvalgt, men allerede efter tre uger kunne jeg mærke, at der er noget helt galt i Køge. Der er simpelthen ikke tilstrækkelig trafik af kunder, fortæller Peter Lundberg Nielsen.

Nogle vil måske tænke, at Asian Living simpelthen ikke er det rigtige match til en by som Køge. Men det er der ikke noget, der tyder på, mener Peter Lundberg Nielsen. Han importerer sine varer fra Indonesien, Thailand, Vietnam og Kina og sælger også sine varer engros til andre butikker i landet. Siden han oprettede firmaet for ti år siden har han fået mange gode kontakter, der sikrer ham ordre til en konkurrencedygtig pris. Han har da også et pænt salg til de kunder, der finder vej til butikken.

- Jeg synes ikke, det er rigtigt, at butikken ikke passer til Køge. Jeg har varer for enhver smag og enhver pengepung og kunderne har taget rigtig pænt imod mig og mine varer. Jeg sælger noget til cirka hver anden kunde, der træder ind ad døren. Det har ikke noget at gøre med mine produkter, men der er for lidt trafik, siger butiksejeren, som har registreret cirka 900 kunder i Køge siden åbningen i efteråret.

- Jeg tænker: »Der er et eller andet helt galt«. I dag har jeg haft seks kunder her midt på dagen, i går havde jeg 15 - det er bare for lidt. Omsætningen er cirka det halve af det forventede og det går simpelthen ikke, konstaterer Peter Lundberg Nielsen.

Men hvorfor er kundegennemstrømningen så beskeden? Det spørgsmål har Peter Lundberg Nielsen naturligvis stillet sig selv og har talt med sine kolleger i gården.

- Jeg finder ud af, at der er indført betalingsparkering, Mange kunder kan ikke finde ud af det. Forleden snakkede jeg med et par ældre damer, der troede, at de skulle tjekke ud af betalingsparkeringen ligesom med et rejsekort. Jeg ved ikke, om det er formidlet godt nok, hvordan automaten virker, påpeger Peter Lundberg Nielsen.

Han taler også med kunder, der simpelthen fravælger Køge som handelsby, fordi de nægter at betale for parkering.

- Jeg snakkede forleden med en ældre dame, som sagde, at det var et år siden, hun havde været i Køge, fordi hun ikke ville betale for at parkere. For hende var det et princip. Jeg hører også, at nogle i stedet vælger at handle på RO's Torv eller i Solrød, fortæller Peter Lundberg Nielsen.

Han har nu opsagt sit lejemål, men er kontraktligt bundet til butikken til december 2019, hvis der ikke findes en anden lejer. I så fald er han indstillet på at drive forretningen videre et års tid mere.

- Jeg er ked af, at det ikke blev her, jeg kunne drive min forretning. Det er ærgerligt, men jeg er ikke typen, der giver op. Jeg bliver bare indtil december, hvis der ikke findes en anden lejer.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk