21. juli 2019
Køge Bro bliver tidligst renoveret i 2019 på grund af kommunens manglende godkendelse hos Slots- og Kulturstyrelsen. Foto: Torben Thorsø
Køge Bro bliver tidligst renoveret i 2019 på grund af kommunens manglende godkendelse hos Slots- og Kulturstyrelsen. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Broarbejde udskudt - Køge Kommune beklager flere fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Broarbejde udskudt - Køge Kommune beklager flere fejl
Opdateret 04. september 2018 kl. 14:07
Køge Onsdag - 04. september 2018 kl. 11:50
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En vaks nabos henvendelse til Slots- og Kulturstyrelsen betyder nu, at arbejdet med renoveringen af Køge Bro må udskydes til næste år.

arrow Læs også: Kommunale broskilte er misvisende og bliver fjernet

Køge Kommune havde planlagt at renovere belægningen på Køge Bro i tidsrummet 3. september til 16. november 2018, men en manglende godkendelse af renoveringen hos Slots- og Kulturstyrelsen betyder nu, at renoveringen af den nedslidte belægning udskydes.

Det oplyser anlægschef i Køge Kommune, Connie Graul.

- Det er rigtig ærgerligt, men sådan er det. Vi havde udsendt en pressemeddelelse og var klar til at gå i gang med arbejdet, siger hun.

Køge Bro dateres til 1633. Den er udvidet først i 1802 og siden flere gange i 1900-tallet. Broen er et af Køges mange bevaringsværdige bygningsværker og derfor fredet. I den planlagte renovering arbejdes der kun på broens belægning og ikke i selve brokonstruktionen. Teknik- og Miljøforvaltningen har vurderet at en renovering af belægningen ikke er et indgreb i selve broen og har derfor ikke inddraget Slots- og Kulturstyrelsen. Den vurdering blev altså underkendt af slots- og Kulturstyrelsen, må Connie Graul erkende.

- En nabo havde kontaktet Slots- og Kulturstyrelsen, som kontaktede os. Vi havde en dialog med styrelsen i går (mandag red.) og de bad os sende dem en ansøgning. De har en behandlingstid på tre måneder, så vi ved ikke, hvorfor de har vurderet det anderledes end os, siger anlægschefen.

Den manglende godkendelse hos Slots- og Kulturstyrelsen er ikke kommunens eneste fejl i forbindelse med renoveringen af broen. Fredag afholdes nemlig markedsdag i Vestergade og kommunen har ikke været opmærksom på en godkendelse fra april måned til afspærring af gaden, indrømmer vejingeniør Per Birch. For at råde bod på situationen, hvor to adgangsveje til Torvet ville blive spærret har han været i dialog med Køge Handel om muligheden for at flytte markedsdagen - det har dog ikke været muligt.

- Der er sket en fejl og det er beklageligt. Det bør selvfølgelig ikke ske, at vi ikke får koordineret internt, siger vejingeniøren.

Slots- og Kulturstyrelsens behandlingstid er tre måneder og da renoveringen af Køge Bro ikke kan ske i vintermånederne, er arbejdet nu udskudt til næste år. Markedsdagen i Vestergade gennemføres som planlagt og udskydelsen af projektet betyder, at bilister og andre trafikanter frit kan benytte broen.

- Broen lukkes tidligst i 2019. En midlertidig lukning skal nemlig planlægges efter årstider, skoleferier og større arrangementer i Køge By, skriver Køge Kommune.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk