22. juli 2019
Boghandler Jeanette Jensen bidrager til bylivet i Køge i samarbejde med blandt andre Køge Kirke, KØS og Køge bibliotekerne. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Boghandler Jeanette Jensen bidrager til bylivet i Køge i samarbejde med blandt andre Køge Kirke, KØS og Køge bibliotekerne. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boghandleren bidrager til byens liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boghandleren bidrager til byens liv
Køge Onsdag - 07. februar 2019 kl. 13:49
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hun er særdeles velkendt i bogbranchen og blandt kunderne og i Køges kulturliv er hun kendt som en meget aktiv samarbejdspartner, der ser langt ud over sin egen næsetip som indehaver af den lokale Bog&Ide.

Jeanette Jensen har gennem sit engagement formået at gøre butikken i Nørregade til en kulturinstitution i sin egen ret: Siden hun overtog butikken for godt og vel tre et halvt år siden har hun engageret sig i samarbejde med KØS, Køge Kommune, Køge Kirke og Køge Bibliotekerne.

De fem samarbejdspartnere står således blandt andet børnefestivalen Billedstrøm, der over tre dage aktiverer og underholder børn og unge omkring visuelle fortællinger forskellige steder i byen. At drive en moderne boghandel række langt ud over ekspedition af kunder i butikken, mener butikschefen.

- Det handler om at giver kunderne nogle oplevelser og nogle gange tænke ud af boksen. På et tidspunkt lavede vi hele butikken om til et casino - det blev den fedeste dag for os og for kunderne. Det er en dag, de stadig taler om, fortæller Jeanette Jensen begejstret.

Boghandlen i Nørregade har jævnligt besøg og bogsigneringer af kendte og elskede forfattere. Og mange kunder få en oplevelse ud af en kort snak med Jussi Adler Olsen, Lone Theils, Jesper Stein Pedersen, Mikkel Beha, Anette Hancock, Michael Katz Grefelt, Katrine Engberg, Anne Marie Vedsø Olsen eller Linse Kessler. Sidstnævnte skabte »totalt kaos på den gode måde«, husker Jeanette Jensen med et smil.

Hun startede i lære i begyndelsen 1980'erne og har gennem årene opbygget et stort og solidt netværk i branchen. Både sidste år og i år nomineret som »Årets boghandler« i Danmark som én af bare tre kolleger i Bog&Idé kæden. Hun har oplevet branchen forandre sig drastisk siden bogpriserne blev givet fri og boghandlen bredte sig til supermarkeder og storcentre. Gode gamle boghandlerdage er afløst af hård konkurrence mellem forhandlerne og øget prisbevidsthed hos kunderne.

Til efteråret kommer Amazon så formentlig til Danmark og hos nogle kolleger breder nervøsiteten sig. Konkurrencen skærpes endnu engang, men Jeanette Jensen ser fremad. Hun har for længst erkendt, at kompetent og høflig betjening af kunderne ikke længere er tilstrækkeligt. De små boghandlere kan ikke konkurrere på prisen og vejen til overlevelse og succes går gennem det lokale engagement, mener butikschefen. At skabe liv i byen og opmærksomhed omkring boghandlen i samarbejde med kulturlivet og at have andre varer på hylderne end udelukkende bøger. Skolepakker til skolestart. Små skamler eller »slim« imporeret fra Kina. Derudover skal boghandlen også give kunderne oplevelser. I det daglige og ved særlige lejligheder.

- Kunderne ved, at vi hele tiden har nye ting og nogle kigger forbi for at se, hvad vi nu har fået. Bogsigneringer er en mulighed til at få en kort snak med forfatteren - og nogle af dem giver efterfølgende foredrag på biblioteket. Det er så en mulighed for at få en mere uddybende forklaring, siger den erfarne boghandler.

I efteråret gjorde hun lidt af et scoop, da stjerneforfatteren Karin Slaughter valgte Køge som én af bare fire byer, som amerikaneren besøgte i Danmark før den årlige krimimesse i København. Krimiforfatternes første bog »Mord for øje« er oversat til mere end 30 sprog og blev nomineret til Crime Writer's Association Dagger Award, for bedste thriller debut i 2001. Hendes bøger er ialt solgt i mere end 16 millioner eksemplarer. Et internationalt navn som trak kunder og gæster fra nær og fjern. Besøget fyldte bibliotekets tilhørerrækker og var en velvoksen boafjer i hatten til Køgebibliotkerne og boghandleren i Nørregade.

- Det var et kæmpe scoop for os. Karin Slaughter ville gerne støtte de små biblioteker - jeg kontaktede Køge Bibliotekerne og spurgte, om de ville lege med. Det ville de gerne. Og så har det bare fortsat lige siden, fortæller Jeanette Jensen.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk