9. maj 2021
Indehaver af Da Capo & Co, Sandra Hyttel Pedersen: Dronningen skal have Køge med hjem, så det bliver noget fra lokale gartnerier og også fra vores egen have.  Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Indehaver af Da Capo & Co, Sandra Hyttel Pedersen: Dronningen skal have Køge med hjem, så det bliver noget fra lokale gartnerier og også fra vores egen have. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blomster fra grøftekanten til dronningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blomster fra grøftekanten til dronningen
Opdateret 24. maj 2019 kl. 11:08
Køge Onsdag - 24. maj 2019 kl. 09:07
Af Henrik Førby Jensen

En række lokale blomsterforretninger har fået forskellige opgaver i forbindelse med dronning Margrethes officielle besøg i Køge tirsdag den 28. og onsdag den 29. maj. En af dem er Da Capo & Co, der har ansvaret for at konstruere den buket, som dronningen modtager ved ankomsten til Køge Havn samt at udføre oppyntningen af bordet ved den efterfølgende frokost på Køges museum for kunst i det offentlige rum - KØS.

arrow Læs også: Planen er klar: 60 sider drejebog for dronningens besøg

- Det er en meget stor ære - og dronningen er jo en meget kreativ person, konstaterer Lena Sommer, mens hun binder endnu en buket i den travle og populære forretning.

Udover at være ansat i forretningen er hun også mor til indehaver Sandra Hyttel Pedersen.

Blomsterdekoratør Signe Seeger er den sidste del af trekløveret i den hyggelige blomsterforretning ved Torvet. Det var hende, der modtog bestillingen til dronningens besøg. Bestillingen udtrykker et klart ønske om, at majestæten skal have en blomsteroplevelse med solidt, lokalt aftryk. Af samme grund samarbejder Da Capo & Co. med Vallø Blomster. Højbro Blomster og Bruno Groes om den royale opgave.

- Borgmesteren har bestemt, at det skal være en markbuket med margueritter og lækre ting fra grøftekanten, forklarer Signe Seeger.

- Dronningen skal have Køge med hjem, så det bliver noget fra lokale gartnerier og også fra vores egen have. Det er vigtigt, at det er dansk natur, supplerer Sandra Hyttel Pedersen.

- Vi har undersøgt, hvilke blomster dronningen godt kan lide og hvilke, hun har i sin egen have. Det er meget danske blomster - for eksempel ridderspore. Og hun er helt vild med roser i alle afskygninger, fortæller Lena Sommer.

Buketten skal ikke være for stor og tung for dronningen at bære. Et praktisk hensyn. Farvevalget til buketten er derimod mere intuitivt.

- Det skal være multifarvet, for hun elsker farver: Lyseblå, hvid, sart rosa, gul. Det handler meget om følelser, når vi sammensætter buketten - hvilke blomster og farver føles rigtige? forklarer Signe Seeger.

Anderledes når det kommer til frokostbordet. Her må blomsterdekorationen træde i baggrunden, så kunstværkerne - ikke mindst Bjørn Nørgaards farverige kongelige gobeliner - kommer fuldt til sin ret.

- Dekorationen skal være lys. Hvid. Så det er dronningens malerier, der lyser og stråler. Det bliver liljer, hvis roser og hvide tidsler - mandstro, afslører Lena Sommer.

Signe Seeger supplerer:
- Og eucalyptus - den spiller rigtig godt sammen med det hvide. Det skal være et let, piblende udtryk til dronningen.

arrow Smilla gik dronningeruten i Kjøge Mini-By
23. maj 2019 kl. 17:15 Opdateret: kl. 14:26
arrow Åben stald og opvisning: Mød gardehusarerne på Køge Marina
23. maj 2019 kl. 09:00 Opdateret: kl. 14:21
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk