23. oktober 2019
Der er danefæ til alle, der finder skatte i haven.
gallery icon

Se billedserie

Der er danefæ til alle, der finder skatte i haven.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blive skattejæger på Køge Museum i vinterferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blive skattejæger på Køge Museum i vinterferien
Køge Onsdag - 11. februar 2019 kl. 11:15
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har du altid drømt om at finde en sjælden skat? Kom på Køge Museum i vinterferien i uge 8 og prøv lykken som skattejæger, når museet lader dig gå på jagt efter forsvundne skatte i gårdhaven.

Den 11. november 1987 skulle nogle arbejdere nedgrave et elektrisk kabel i baggården til Brogade 17. Her stødte de på en stor skat af nedgravede sølvmønter, og hermed dukkede en af Danmarkshistoriens største sølvskatte op. Skatten vejede ikke mindre end 32 kilo, og bestod af over 2000 mønter, som daterer helt tilbage til år 1608.

Netop denne sølvskat er i dag udstillet på Køge Museum, og danner rammen om et unikt vinterferiearrangement for hele familien i uge 8. Her fortælles historien om sølvskatten, og du har som deltager mulighed for at prøve kræfter med rigtige metaldetektorer, når museet åbner op for skattejagt på sølvmønter i gårdhaven. Så har du en skattejæger eller en hobbyarkæolog gemt i maven, eller har du altid drømt om at gå med metaldetektor, så kom forbi Køge Museum alle hverdage i uge 8 i museets åbningstider.

Arrangementet er særligt velegnet til børn og barnlige sjæle. For et mindre beløb kan du få lov til at prøve kræfter med udstyr, der sjældent er forbeholdt andre end professionelle arkæologer. Der er danefæ til alle, der finder skatte i haven.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk