21. november 2018
Dansk søkrigshistorie er det overordnede emne for forårets fire foredrag.
gallery icon

Se billedserie

Dansk søkrigshistorie er det overordnede emne for forårets fire foredrag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bliv klogere på dansk søkrigshistorie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bliv klogere på dansk søkrigshistorie
Opdateret 14. februar 2018 kl. 09:38
Køge Onsdag - 14. februar 2018 kl. 09:04
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire mandage - fra mandag den 26. februar til mandag den 19. marts - inviterer Orlogsskibet Hummerens Venner til fire spændende foredrag om fortidens danske krigsskibe. Fra jernalderens særprægede skibsfund i Nydam mose og Oseberg-vikingeskibet til 1700-tallets store danske flåde med linjeskibe - med mange kanoner.

Foredragene foregår i Gule Hal på Strandpromenaden 1 i Køge, og de begynder alle klokken 19.

Det er foreningen Orlogsskibet Hummerens Venner, der tilbyder foredragene til alle interesserede i dansk søkrigshistorie. Den danske flåde var tidligere en af de største og stærkeste i Europa, en flåde der blev etableret af Kong Hans for 500 år siden. Men allerede i jernalderen sejlede danskerne på togt i udlandet. Og velkendt er vikingernes erobringstogter til England, Nord-europa og Østersøens lande. De første to foredrag drejer sig om disse skibe, som danskerne byggede og anvendte til deres togter.

Lille land - stor flåde
Det tredje foredrag handler om den danske flåde, som i 1600-tallet var stor og sloges med svenskerne, men flåden var også stor og stærk i 1700-tallet, hvor handelsskibene skulle beskyttes og konvojeres. Kvalitetsmæssigt kunne den danske flåde matche både de engelske og de franske orlogsskibe. Det gik som bekendt galt i 1801 - og helt galt i 1807, hvor englænderne ranede den danske flåde.

Det er kompetente og yderst dygtige foredragsholdere, der på levende vis beretter om fortidens skibe og »slagets gang«. Blandt andet med Flemming Rieck, tidligere direktør for Køge Museum, til Jacob Seerup, nu museumsinspektør på Bornholms Museum - men tidligere også ved Orlogsmuseet i København. Og flådehistoriker og marinarkæolog Ida Christine Jørgensen, som fortæller om dansk skibsbyggeri i 1700-tallet i et foredrag med titlen med titlen »Et lille land med en stor flåde«.

Tilmelding og betaling bør ske til www.hummerensvenner.dk helst inden 22. februar. Man kan også blot møde op til enkelte foredrag. Hvert foredrag varer cirka to timer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk