21. april 2019
Kenneth Højlund Jensen har haft et par intense formiddag, mens arbejdet med fiskekutteren stop på. Foto: Henrik førby Jensen
gallery icon

Se billedserie

Kenneth Højlund Jensen har haft et par intense formiddag, mens arbejdet med fiskekutteren stop på. Foto: Henrik førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alfen kom op fra bunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alfen kom op fra bunden
Opdateret 04. januar 2019 kl. 12:51
Køge Onsdag - 04. januar 2019 kl. 12:35
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en hård kamp og onsdag måtte folkene fra Køge Marina og erhvervsdykker John Larsen indstille forsøget på at hæve fiskerkutteren »Alfen« fra bunden af Køge Marina. Men torsdag formiddag var der bid - aktionen lykkedes og det var en lettet havnemester Kenneth Højlund Jensen, som forklarede hvordan redningsmissionen var foregået.

- Ligesom i går startede vi tidligt ved lavvande. Derfra kunne vi hæve kutteren yderligere syv-otte centimeter onsdag, men vi manglede ti centimeter for at komme op over de største huller og kunne pumpe tilstrækkeligt vand ud af båden. Det lykkedes i dag. Vi fik mere luft ind i den og havde tre pumper i styrhuset. Da først siderne var oppe i niveauet med overfladen, gik det meget stærkt, forklarede havnemesteren.

Kørt før middag blev Alfen iført luftbolde og de tre pumper i styrhuset for alle tilfældes skyld trukket over til Industrihavnen, hvor den nu bliver hævet og returneres til Køge Marinas »bådkirkegård«.

Kenneth Højlund Jensen har undervejs trukket på samarbejde med ETK, Køge Jorddepot, miljøafdelingen i Køge Kommune, Beredskabet og Køge Erhvervshavn.

- Vi hjælper hinanden hernede på havnen og det har været et rigtig godt samarbejde - det vil jeg gerne takke for, siger han.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk