26. marts 2019
Køgenserne får nu mulighed for at smage bubblevaflen, der går sin sejrsgang over hele verden.
gallery icon

Se billedserie

Køgenserne får nu mulighed for at smage bubblevaflen, der går sin sejrsgang over hele verden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbningsfest i Torvets nye café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbningsfest i Torvets nye café
Køge Onsdag - 28. november 2018 kl. 06:00
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver fest på Torvet i mere end én forstand, når byens juletræ bliver tændt på fredag. Samme dag indbyder Susanne og Jørgen Ptak.

Cafeen åbner på dagen klokken 13 og fra klokken 15 til 17 kan deltagerne i åbningsfesten glæde sig til gratis softice.

Desuden vil der fredag, lørdag og søndag være smagsprøver på belgiske vafler og tilbud på kaffe og wrap sandwiches, fortæller Susanne Ptak.

Håbet er naturligvis at mange vil få smag for forretningens lækkerier - blandt andet de italienske is af mærket Gelateria. Høj kvalitet bliver i det hele taget en rød tråd hos Cups n' Cones, understreger Susanne Ptak.

- Vi håber at blive Køges nye in-sted - det er ikke nogen hemmelighed. Vi rammer bredt med vores udvalg - der er både noget for børnefamilier, unge og gamle, siger hun. Hendes øjne lyser af begejstring, mens hun fortæller om planerne for Cups n' Cones.

Ægteparret har masser af erfaring at trække på. I en årrække arbejdede de begge i Dansk Supermarked - han som slagter og hun som service- og personalechef. Susanne Ptak har desuden været parkchef

i BonBon-Land. Senere startede hun Holmegaard Entertainment i Fensmark og var i syv år været salgs- og marketingchef for Knuthenborg Safaripark.

Erfaringen fornemmes også i tilgangen lokalets indretning og stemning - vi skal ikke røbe for meget her, men konceptet er blandt andet lavet med rustik inspiration fra Italien. Kodeord: Jernplader og Europapaller. Der bliver ialt plads til 40 siddende gæster - blandt andet i de tre vinduer ud mod Torvet.

- Det var faktisk en af vores venner, som gav os ideen til indretningen fra en café i Italien. Vi har desuden hentet jernplader på Lolland og fået lavet vores borde specielt hos et lille tremandsfirma i Jylland. De fik nærmest et chok, da de fik så stor en bestilling, griner Susanne Ptak.

Hun og hendes mand glæder sig til at præsentere køgenserne for et fænomen fra Hongkong, som går sin sejrsgang verden over: Bubblevaflen.

- Den er blevet et hit i Odense, Århus og København - og vi synes da også, Køge skal med på hittet, siger Susanne Ptak.

Vaflen minder om en belgisk vaffel, men har luftbobler og er derfor ikke så kompakt som en belgisk vaffel.

Man folder den som en isvaffel og så putter man præcis det ned i den, som kunden ønsker. Det kan være is, slik, kiwi, banan eller chokoladeknapper. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænsen, siger Susanne Ptak.

Nogle vil måske indvende, at julemåneden ikke er oplagt til åbningen af en isbutik - men Cups n' Cones er meget mere end det, forklarer Susanne Ptak.

- I december måned har vi for eksempel æbleskiver og glögg. Vi vil hele tiden tilpasse os årstiden og vi smører vores sandwich på stedet, så de er helt friske til kunderne, fortæller butiksindehaveren.

Nogle vil genkende ægteparret fra Provianten på Køge Marina, som de har drevet de seneste to sæsoner - det vil de fortsat gøre og nu glæder de sig til at åbne en butik lige midt i Køges hjerte.

- Faktisk kom ideen til Cups n' Cones fra vores piger i Provianten. Uden dem ville vi ikke stå her i dag og det er også dem, der har fundet på navnet. Vi spurgte dem, hvad der mangler her på torvet - og det var det her. Vi har lyttet til ungdommen og pigerne glæder sig også til at komme med herind, fortæller Susanne Ptak.

Der er reception for venner, familie og leverandør torsdag den 29. november fra klokken 16.00 til 19.00.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk