22. september 2020
Mariann Kron står bag det nye galleri.
gallery icon

Se billedserie

Mariann Kron står bag det nye galleri.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbning af galleri i Lille Skensved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbning af galleri i Lille Skensved
Køge Onsdag - 20. januar 2020 kl. 18:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag den 9 februar åbner Galleri Kron på Højelsevej 3 i Lille Skensved, også kendt fra »Haven i Højelse«. Det er billedkunstneren Mariann Kron, der står bag det nye galleri.

Hun kommer fra Århus og er uddannet på Århus Kunst Akademi i 1996, hvor hun gik på linien »Billedvæv Blandform«, det er en eksperimenterende og uortodoks linie. Det er en linie, hvor der arbejdes i materialer lige fra jernbanesveller til knappenåle. Når Mariann blev stillet en opgave om at væve noget, blev det altid i metaltråd.

Sidenhen er der blevet arbejdet meget i metal. Blandt værkerne i udstillingen er en installation af 24 metalpupper.

Et kursus på Akademiet i at lave håndlavet papir førte også interessen i en anden retning. Ud fra den basale viden eleverne fik af at støbe et fladt stykke papir, har Mariann udviklet en metode, hvor resultatet er billeder formet i relief. Arkene, der bearbejdes med forskellige typer redskaber, farver og materialer, har et helt personligt og unikt udtryk, ligesom monteringen af billederne er ganske speciel.

På sin tidligere bopæl i Dyssegård havde Mariann Kron et galleri, hvor hun afholdt en del udstillinger solo og i fællesskab med andre. Derudover har der været mange udstillinger forskellige steder gennem årene, hvilket har medført, at der er blevet solgt værker i Danmark, Japan, USA, Storbritanien og Sverige.

Galleri Kron holder fernisering søndag den 9. februar klokken 14 til 17 med en udstilling af egne værker i blandform, metal og glas.

I den anledning serveres der bobler og snack.

Senere på året bliver der holdt en smykkeudstilling - et område kunstneren har arbejdet med gennem flere år.

Fra åbningen til 1. marts har Galleri Kron åbent søndage klokken 14 til 17. Derudover efter forudgående aftale på m@mariannkron.dk.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk