21. november 2018
Det har givet S mere manøvredygtighed, at partiet ikke endte som støtteparti til Flemming Christensen (K), mener Marie Stærke.  Foto: Jens Wollesen
Det har givet S mere manøvredygtighed, at partiet ikke endte som støtteparti til Flemming Christensen (K), mener Marie Stærke. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stærke: Jeg er glad for at vi ikke endte som støtteparti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stærke: Jeg er glad for at vi ikke endte som støtteparti
Køge KV17 - 14. november 2017 kl. 06:00
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialdemokratiet har skulle finde sig selv i en ny rolle i Køge i den valgperiode, der udløber lige om lidt, efter at det glippede for spidskandidat Marie Stærke at genindtage borgmesterkontoret.

I 92 år havde Socialdemokratiet haft borgmesterposten i Køge, og det var derfor det siddende borgmesterparti, der første valgkamp frem mod valget i november 2013.

- Hvis du ser i vores valgpjecer fra den gang, har vi ikke lovet noget konkret. Vi syntes, at kommunen var godt i vej, som vi også kan se her fire år efter. Vi vil altid være et parti, der er optaget af ikke at give løfter, vi ikke ved, om vi kan holde. Men det har både været nemt og vanskeligt at være i opposition, for meget af den politik, vi har stået for, er blevet videreført, vækst og udvikling, skabelse af arbejdspladser og videreførelse af Køge Kyst. Derfor har jeg også være tilfreds med vores egen indsats som oppositionsparti forstået på den måde, at vi ikke er løbet fra det, vi har stået for. Det vi har stået for i tiden før, har vi også stået for i denne periode. Men når flertallet har videreført den politik, som vi har ført, har det været vanskeligt at skabe kant, og der har vi bare måtte søge at få de fingeraftryk, vi har kunnet, siger Socialdemokratiets spidskandidat, Marie Stærke til DAGBLADET Køge.

Under de dramatiske konstitueringsforhandlinger på valgnatten i 2013 var der i første omgang ikke lagt op til, at Marie Stærke og Socialdemokratiet skulle ryge helt ud i den politiske kulde. Partiet havde indgået en konstitueringsaftale med konservative Flemming Christensen som borgmester og Dansk Folkeparti som støtteparti. Her skulle Marie Stærke have været formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget. Men aftalen faldt på gulvet, da der i stedet opstod et blåt flertal, og Socialdemokratiet kom i opposition.

Men i dag er Stærke ikke ked af, at den første aftale ikke blev til virkelighed.

- Jeg brød mig ikke om måden, vi blev opposition på, og jeg vil altid tage afstand fra, at en skriftlig aftale ikke holder. Men vi har fået mere ud af, at den ikke gjorde det. Det har betydet, at vi ikke har skullet gå på kompromis. Set udefra har Venstre skulle betale rigtig meget ved at sidde med i flertallet, hvor V er blevet stemt ned, for eksempel når det handler om udstykninger. Vi har i højere grad kunnet stemme for os selv, konkluderer Marie Stærke.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk