29. maj 2020
Som det længest siddende byrådsmedlem var det Erling Larsen (S), der hang borgmesterkæden om halsen på Marie Stærke (S). Foto Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Som det længest siddende byrådsmedlem var det Erling Larsen (S), der hang borgmesterkæden om halsen på Marie Stærke (S). Foto Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyvalgt borgmester: Marie Stærke fik kæden på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyvalgt borgmester: Marie Stærke fik kæden på
Opdateret 05. december 2017 kl. 19:03
Køge KV17 - 05. december 2017 kl. 18:59
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det gik som ventet, da Køge Byråd tirsdag aften konstituerede sig i rådssalen. Med 21 stemmer ud af 27 blev Marie Stærke (S) valgt som ny borgmester i Køge Kommune.

- Tak til byrådet for valget, og tak til Køges borgere, sagde hun, og rettede derefter ordet til de nyvalgte byrådsmedlemmer.

- Stort tillykke til alle jer 27 for den store ære at blive valgt til Køge Byråd. I skal glæde jer til det arbejde, vi nu skal i gang med.

Marie Stærke opfordrede samtidig til bredt samarbejde i byrådet.

- Vores fornemmeste opgave er at lytte til borgerne og repræsentere deres interesser på bedste vis. Selv om man er et stort parti, ejer ingen sandheden alene. De bedste beslutninger træffes, når vi lytter hinanden og giver plads til hinanden. Det er mit oprigtige mål, at alle partier føler sig inddraget i de beslutninger, vi skal træffe. Det kan være at vores veje skilles nogle gange. Men vejen derhen skal vi være fælles om, sagde hun.

Derefter blev byrådets to valggrupper anmeldt. Flertalsgruppen råder over 21 medlemmer fra Socialdemokratiet, Konservative, Dansk Folkeparti, SF, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Enhedslisten.

Oppositionen består af Venstre med seks medlemmer.

Byrådet skulle også vælge 1. og 2. viceborgmester. Det bliver Bent Sten Andersen fra Dansk Folkeparti som 1. viceborgmester og Mette Jorsø fra Venstre som 2. viceborgmester.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk