11. december 2017
Blå blok kommer til at bestå af af fem valgforbund, hvoraf tre er enkeltpartier. Råd blok består af to valgforbund, hvor et parti står alene. Foto: Kenn Thomsen
Blå blok kommer til at bestå af af fem valgforbund, hvoraf tre er enkeltpartier. Råd blok består af to valgforbund, hvor et parti står alene. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fragmenteret blå blok risikerer stort stemmespild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fragmenteret blå blok risikerer stort stemmespild
Køge KV17 - 07. oktober 2017 kl. 05:18
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kabalen om valgforbund i Køge Kommune er lagt færdig. Resultatet er en blå blok i fem bidder og rød blok i to. Flere partier har slet ikke fundet nogen at lege med og går derfor til valg alene. Dermed er der stor risiko for stemmespild til kommunalvalget i kommunen. Det skriver DAGBLADET Køge.

I går meldte Køges borgmester Flemming Christenen (K) ud, at han havde måtte opgive at forene blå blok i et samlet valgforbund. I dag lyder samme melding fra det nye parti, Nye Borgerlige.

- Vi havde håbet, at vi kunne samle hele blå blok i Køge Kommune, men der er for mange interne uenigheder, der har gjort det umuligt, siger Martin Knudsen, der er vælgerforeningsformand for Nye Borgerlige i Køge.

Således står Venstre alene, når det kommer til valgforbund. Konservative og Dansk Folkeparti er i valgforbund sammen, og Liberal Alliance og Nye Borgerlige er gået sammen.

For flere måneder siden måtte Socialdemokratiet opgive at samle rød blok, da en intern strid skiller SF og Enhedslisten. I rød blok har Socialdemokratiet derfor indgået et stort valgforbund med Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet. Her er det ikke lykkes at få SF med, som så går til valg uden valgforbund. De to lokale lister, Nærdemokratiet og Demokratilisten, der overvejende er blå, er heller ikke med i noget valgforbund.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk