14. december 2017
For begge de partier er det vigtigt at samle de stemmer op, der ligger inde i midten, siger Flemming Christensen. Foto: Bjørn Armbjørn
gallery icon

Se billedserie

For begge de partier er det vigtigt at samle de stemmer op, der ligger inde i midten, siger Flemming Christensen. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansk Folkeparti: Valgforbund med K er ingen borgmestergaranti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti: Valgforbund med K er ingen borgmestergaranti
Køge KV17 - 06. oktober 2017 kl. 13:44
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om Konservative og Dansk Folkeparti går i valgforbund sammen i Køge, kan den nuværende borgmester ikke automatisk regne med DF-mandater, hvis drømmen om at genbesætte borgmesterstolen efter kommunalvalget skal blive virkelighed.

De to partier var også i valgforbund sammen ved sidste kommunalvalg og har besluttet at gentage det tekniske valgforbund. Sidste gang var også den lokale liste Nærdemokratiet med, men de er ikke med denne gang. Ifølge DAGBLADETs oplysninger har der også været drøftelser med andre borgerlige partier, men det har ikke båret frugt.

- Jeg så gerne, at alle de borgerlige partier havde samlet sig i et fælles valgforbund, men det har ikke kunnet lade sig gøre. Men vi har det fint med et valgforbund med Dansk Folkeparti, siger borgmester Flemming Christensen (K).

Han peger på, at selv om der ligger et signal i et valgforbund, er valgforbundet samtidig et valgteknisk samarbejde, der skal sikre, at der ikke går borgerlige stemmer til spilde.

- Man skal ikke glemme, at det har teknisk karakter. Det forpligter ikke partierne til hverken at binde sig til den ene eller anden side. Men for begge de partier er det vigtigt at samle de stemmer op, der ligger inde i midten. Det har været et udtalt ønske for begge to, siger Flemming Christensen.

Men Dansk Folkeparti har ikke ønsket, at valgforbundet skulle indeholde andre partier. Partiets spidskandidat Bent Sten Andersen erkender dog, at der ligger en intention om at holde hinanden orienteret på valgnatten, når konstitueringsforhandlingerne skal i gang.

- Det er der ikke nogen tvivl om. Jeg kan ikke forestille mig konstitueringsforhandlinger, uden at vi taler med Konservative og Venstre, men vi vil også tale med Socialdemokratiet. Vi har ikke lagt os fast på, hvem der skal være borgmester i Køge. Vi går til forhandlinger med alle, og der hvor vi får mest ud af det, slår vi til, siger DF-spidskandidat Bent Sten Andersen, der stiller op til byrådet for første gang som afløser for partiets tidligere spidskandidat og udvalgsformand, Dora Olsen, som ikke genopstiller.

Ved det seneste kommunalvalg fik Konservative to mandater. Dansk Folkeparti fik tre mandater, men mistede umiddelbart efter valget to af mandaterne, da Søren D. Brask og René Jespersen forlod gruppen og senere meldte sig ind i Venstre.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk