4. august 2020
Tang udgør nogle steder (her ved Næstved) et stort problem, og ved Bjerge Sydstrand er problemet ind imellem uoverskueligt, Dette foto er dog fra en anden strand.  Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Tang udgør nogle steder (her ved Næstved) et stort problem, og ved Bjerge Sydstrand er problemet ind imellem uoverskueligt, Dette foto er dog fra en anden strand. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vred formand: - Vågn op, kommune!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vred formand: - Vågn op, kommune!
Opdateret 16. juli 2019 kl. 14:24
Kalundborg - 16. juli 2019 kl. 13:51
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokalrådsformand afviser, at det ikke er en kommunal opgave at bruge penge på at fjerne tang. Borgmester Martin Damm (V) er uenig.

arrow Læs også: Løsgænger i med- og modvind i sag om tang

*
Kalundborg Kommune har - blandt andet med henvisning til 160 km kyststrækning - truffet den beslutning, at oprensning af strande for tang ikke er en kommunal opgave.

Det er der - eksempelvis - mange sommerhusejere, der ikke er enige i. Formanden for Gørlev og Omegns Lokalråd, Jonas Henriksen, deler det synspunkt.

Han finder, at kommunens beslutning er decideret forkert. Og ganske urimelig.

Fræk kommune
- Kommunen er fræk nok til at invitere sommerhusejere til møde med sandwich og kaffe og understrege den erhvervs- og turistmæssige betydning af, at man lejer sit sommerhus ud til turister. Det siger man til de selvsamme husejere, der jo også betaler ejendomsskatter. Men kommunen vil ikke løfte en finger - læs: lette låget på kommunekassen - for at understøtte og udvikle et rekreativt miljø i ferielandet, der for mange turister er den afgørende faktor, når de beslutter, hvor ferien skal gå hen.

Tag Bjerge Sydstrand. Tang, der lugter, tang, der bliver sværere og sværere at fjerne, tang, der gør badeoplevelsen ringere, fluer, der tiltrækkes. Hvis en familie søger ned til en tilsyneladende attraktiv strand - blot for at opdage, at lugten er uudholdelig, når solen bager - ja, så kommer de ikke igen, siger Jonas Henriksen og tilføjer:

- Sådan en holdning gavner hverken det lokale handels- og erhvervsliv - eller forhåbningerne om øget lokal bosætning.

Derfor siger vi til kommunen: Kom nu ind i kampen. Der er sommerhusejere (og andre borgere) der gerne vil inddrages. Ved Bjerge Strand er der eksempelvis en aktionsgruppe på 200 personer, siger han.

Borgmester Martin Damm (V): - Den kendsgerning, at Kalundborg Kommune råder over 160 km kyststrækning, er blot et af mange argumenter. At fjerne og bortskaffe tang koster en formue, og tang betragtes som miljøfarligt affald. I Slagelse Kommune har man skubbet det ud i vandet, Men det er ingen løsning, for tangen kommer jo tilbage og samler alt muligt. I Odsherred Kommune har man samlet tang i store bunker, hvilket - blandt andet - øger lugtgenerne. Der findes ingen nemme løsninger.

arrow Lokalråd: Op mod 800 ton tang skal fjernes
23. juli 2019 kl. 07:03 Opdateret: kl. 15:35
arrow Formand: - Grundejere skal selv betale for at få fjernet tang
18. juli 2019 kl. 05:58 Opdateret: kl. 15:16
arrow Han holder øje med tang
17. juli 2019 kl. 19:33 Opdateret: kl. 09:10
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk