14. december 2018
Dorte Birch ser frem til væve- og visefestivalen den 9. og 10. juni på Kattrup Gods samt Jyderup og Fugledegård. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Dorte Birch ser frem til væve- og visefestivalen den 9. og 10. juni på Kattrup Gods samt Jyderup og Fugledegård. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Visefestival med nordisk tema

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Visefestival med nordisk tema
Kalundborg - 17. maj 2018 kl. 05:57
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dorte Birch, landsformand for Visens Venner i Danmark, er med til at arrangere årets væve-og visefestival den 9. og 10, juni på Kattrup Gods.

Festivalen er inspireret af den store nordiske vævemesse Väv 2017, som fandt sted i Väksjö i Sverige.

- Viser og vævning er harmonerer meget godt. Det er kulturarv det hele. Jeg er meget betaget af hvad Vævere i Vestsjælland har opnået, og jeg vil gerne give mit bidrag med visesang, siger Dorte Birch, som understreger, at det er vævedelen, som bliver den bærende del med seminarer, udstillinger, workshops, minikurser, uld- og silkemarkeder.

Dorte Birchs opgave har været at skaffe visesangerne, som optræder på visescenen i et telt i haven på Kattrup Gods begge dage. Der vil optræde norske, svenske og danske visesangere.

Fra Norge deltager troubadourerne Birger Aasland og Anne Aalbu. Duoen har udgivet en række cd'er med egne viser - og Birger Aasland akkompagnerer på guitar.

Fra Sverige kommer visegruppen Fyra Skägg. De optræder med mundharmonika, guitar og bas.

Fra Danmark optræder Iben Hasselbalch med egne viser. Leon Hegelund er kendt især i visekredse som en unik fortolker af både alvorlige, poetiske og humoristiske viser. Derudover er han en rigtig god guitarist.

Erik Lund-Nielsen synger viser med »gods i«.Helle Juul-Sørensen er pianist fra Taastrup, som gennem årene har været aktiv i musikken indenfor blandt ander klassisk, jazz og bred underholdningsmusik.

Helle er stærkt efterspurgt og værdsat som akkompagnatør i viseverdenen, hvor hun gør enhver visesanger bedre.

Dorte Birch optræder også selv på visefestivalen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk