18. marts 2019
Lise og Povl Barfod står bag Barfod Vin. Foto: Bjarne Robdrup
Lise og Povl Barfod står bag Barfod Vin. Foto: Bjarne Robdrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinen strømmer ned ad Røsnæs' solrige skrænter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinen strømmer ned ad Røsnæs' solrige skrænter
Kalundborg - 14. juli 2018 kl. 08:13
Af Martin Stokkebro Moestrup og Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Barfod Vin har nu gang i gårdsalget af firmaets første vin, dyrket på Guldbjerggaard på Røsnæs. Dermed er der dobbelt op på tilgængelighed af vin, produceret ude på Røsnæs' skråninger, hvor Dyrehøj Vingaard som bekendt har været i gang i flere år.

Området har yderligere to vingårde, og den store koncentration af vinproduktion skyldes Røsnæs' helt særlige forhold.

- Beliggenheden tæt på vandet, kombineret med flere gennemsnitlige solskinstimer, giver rigtigt gode forhold for vinproduktionen, fortæller Peter Fagerland, chefsommelier og gastronomisk chef, Dragsholm Slot.

Betina Newberry fra Dyrehøj uddyber:

- Jorden er også fantastisk. Den er sandet og meget kalk­rig og elendig som landbrugsjord, men til vin er den rigtigt god, fortæller hun.

Dyrehøj Vingård er landets største med over 30.000 vinstokke og primus motor for produktionen i området. En produktion, der vil vokse over de kommende år.

Om tre-fire år er erhvervsmanden Carl Trock klar med de første dråber af sin vin, produceret på Skambækgården. Røsnæs Vingård er områdets fjerde producent. Her kan kommerciel produk­tion blive aktuel på langt sigt, men i øjeblikket er det en hobby.

- P.t. er vi selvforsynende på alkohol, og så kan man jo ikke ønske sig meget mere, som Anders Lejbach fra Røsnæs Vingård siger.

Vinproduktionen på Røs­næs kan dog stige yderligere i fremtiden, for flere melder om deres interesse, fortæller Betina Newberry.

- Vi hører om interesse fra flere steder, og mulighederne er her, siger vinbonden, der vurderer, at yderligere 400-500 hektar på Røsnæs kunne laves til vinproduktion.

Betina Newberry fortæller desuden, at årets varme forårs- og sommervejr tegner til en flot høst. Samme melding kommer fra Povl og Lise Barfod fra Barfod Vin:

- Druemængden er ganske imponerende, og selvom man som bekendt ikke skal sælge skindet, før bjørnen er skudt, tror vi på, at 2018-høsten kan blive meget tilfredsstillende, lyder det.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk