14. oktober 2019
Betina Newberry og vinmager Zach Brierley i Dyrehøjs mange vinmarker. Nu er det blevet til guld ved PIWI Wine Award i Tyskland. Foto: Mik
Betina Newberry og vinmager Zach Brierley i Dyrehøjs mange vinmarker. Nu er det blevet til guld ved PIWI Wine Award i Tyskland. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vin-guld til Dyrehøj i »elendigt år«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vin-guld til Dyrehøj i »elendigt år«
Kalundborg - 09. november 2018 kl. 10:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

2017, med den koldeste og mest våde sommer i mange årtier, blev et jævnt år for de fleste danske vinavlere. Det gælder også for Dyrehøj, Danmarks største, som ganske vist nåede produktionsmålet kvantitetsmæssigt, men som alle andre kæmpede med at holde høj kvalitet på smag og duft.

- Og så er det jo fantastisk opløftende, at man modtager en mail fra PIWI Wine Award, der er en meget stor international vinkonkurrence, siger vinbonde Betina Newberry.

- Dyrehøjs RÖS Solaris Reserve 2017 har vundet guld. Konkurrencen finder sted hvert år i Tyskland og beskæftiger sig kun med de vinsorter, der er udviklet til at være svamperesistente. Alle de vinstokke, vi har sat på Dyrehøjs vinmarker, er PIWI-sorter. Vinmarkerne tæller nu over 30 000 vinstokke på ca. ni ha, og Solaris dækker omkring 75 procent af arealet.

Først bedømmes kvaliteten af de høstede druer, på baggrund af data, vi har oplyst. Derefter bedømmes håndværket i vinkælderen. Panelet laver til slut en individuel beskrivelse af vinen som deles med vinmageren. Det har en uvurderlig betydning for os som vinmagere at modtage kommentarene fra panelet, og vi bruger dem aktivt til at forbedre vores metoder yderligere.

BR

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk