22. januar 2019
Ina Binger og Per Mikael Jensen fra Snertinge stod ved kajen og fiskede, da Ina fangede denne hornfisk. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Ina Binger og Per Mikael Jensen fra Snertinge stod ved kajen og fiskede, da Ina fangede denne hornfisk. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Fest for en særlig fisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Fest for en særlig fisk
Opdateret 13. maj 2018 kl. 14:38
Kalundborg - 13. maj 2018 kl. 14:10
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hornfisken er er i øjeblikket trukket tæt ind på land for at gyde i blæretangen med de karakteristiske luftfyldte flydeblærer. Derfor er tidspunktet til at fange den perfekt, og af samme årsag var lørdag og søndag udvalgt til årets hornfiskefestival i Havneparken i Kalundborg.

- Hornfiskene kommer hertil fra havet vest for de britiske øer. De bliver her til omkring midt i maj, hvorefter de svømmer til Østersøen, forklarer Henrik Larsen fra Fishing Zealand.

Den tværkommunale organisation, der blandt andet arbejder for at udvikle bæredygtig lystfiskerturisme og forbedre fiskemulighederne i regionen, var medarrangør på festivalen sammen med sportsfiskerforeningerne i Kalundborg, Høng og Gørlev samt Kalundborg Kommune.

Festivalen bød blandt andet på en konkurrence om, hvem der kunne fange den længste hornfisk. Den var delt op i fire kategorier - børn (0-11 år), juniorer (12-17 år), voksne og en fisk fra båd-kategori. Hornfiskene måtte være fanget i hele kommunen. Søndag ved middagstid, var den længste fisk, der var blevet fanget blandt konkurrencens godt over 100 deltagere, 77,7 centimeter lang.

Stemningen var god i det skønne majvejr, også blandt arrangørerne. Keld Nissen, formand for Kalundborg Sportsfiskerforening, havde dog gerne set lidt flere fremmødte.

- Det måtte godt have kommet lidt flere. Men vi har nok været udfordret af, at mange har udnyttet Kristi himmelfartsferien til for eksempel at tage i sommerhus, sagde han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk