19. april 2019
Mia Reesen med sønnen Max Valdemar Viking Kot Reesen.
gallery icon

Se billedserie

Mia Reesen med sønnen Max Valdemar Viking Kot Reesen.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: En rigtig lille viking fik navn ved Tissø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: En rigtig lille viking fik navn ved Tissø
Opdateret 06. oktober 2018 kl. 17:09
Kalundborg - 06. oktober 2018 kl. 16:41
Af Jakob Erhardt Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Max Valdemar Viking Kot Reesen. Siden lørdag middag har disse fem navne tilsammen udgjort det hele og fulde navn for en ny, lille borger - fire en halv måned gammel og søn af Mia Reesen og Martin Kot i Kærby.

arrow Læs også: Video: Historien får liv ved Tissø

Navngivningn foregik vel at mærke ikke ved en barnedåb i en kirke, men på vikinge-manér ved en såkaldt knæsætning i forbindelse med Tissø Vikingemarked, der denne weekend finder sted på markerne ved Formidlingscenter Fugledegård i Store Fuglede.

Knæsætningen af Max Valdemar blev forestået af gydjen Helle Knapkøien og goden Poul Erik Damholt Christiansen - fritidsvikinger og asatroende ægtepar fra Keldstrup.

Forældreparret Mia Reesen og Martin Kot er ellers ikke asa-troende, men blot interesserede i vikingetiden, men de ville gerne give familie og venner en anderledes oplevelse i forbindelse med navngivningen af det nye familiemedlem.

Med familien og de nærmeste i en tæt kreds og med publikum og markedsgæster og andre nysgerrige udenom gennemførtes en ceremoni, hvor goden blandt andet påkaldte nornerne Urd, Skuld og Verdante samt dødsrigets vogter Hell, hvor drikkehornet med mjød flere gange gik rundt i kredsen, og skåle udbragt, hvor et ildhjul, som symboliserer menneskets livscyklus, blev tændt, og hvor selvfølgelig Max Valdemar Viking fik sit navn.

Som en del af ceremonien skulle forældrene vedkende sig familieskabet.

Knælende, og med Max Valdemar Viking anbragt på sit ene knæ, gav Martin Kot sønnen slægtsnavnet Kot Reesen, hvorpå han svor at give ham sin opmærksomhed og at give ham nysgerrighed og lærdom, så han kan klare sig gennem livet.

Med en fin, hæklet vikingehjelm på hovedet fulgte sønnikken opmærksomt med i hele arrangementet, dog næppe vidende om, at det var ham, der var dagens hovedperson.

Han tog det hele med et humør, der var en viking værdig - også da han blev sendt fra favn til favn hele vejen rundt i kredsen for at deltagerne hver især kunne give ham et par ord med på vejen.

- Det her har været meget mere personligt og mere intens, end hvis det var foregået i en kirke. Ritualet i kirken er meget højtideligt, men her er der højt til loftet. Det er gået over al forventning, og gæsterne er meget positive, lød det efter knæsætningen fra forældreparret Mia Reesen og Martin Kot, der efterfølgende bød deres gæster på en vikingefrokost med perlebygotto og kød.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk