15. december 2019
Et prægtigt syn for de mange gæster på Fløjgården. To stærke belgierheste trækker en af museets selvbindere. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Et prægtigt syn for de mange gæster på Fløjgården. To stærke belgierheste trækker en af museets selvbindere. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Belgiere på Fløjgården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Belgiere på Fløjgården
Opdateret 21. juli 2019 kl. 16:02
Kalundborg - 21. juli 2019 kl. 14:50
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Landbrugsmuseet havde masser af gæster i weekenden til sit 30 års jubilæum.

Da skaberen af Landbrugsmuseet Fløjgården, Arne Høgh Hansen døde i januar, blev gårdens tre belgierheste solgt fra, fordi Arnes kone, Kirsten, ikke kunne magte de store dyr. Det var Arnes ønske, at det skulle være sådan, når han ikke var mere.

Men i weekenden vendte de prægtige heste for en stund tilbage til den gamle gård i forbindelse med museets 30 års jubilæum.

En af sønnerne, Anders, har syv Belgierheste, og tre af dem gæstede Fløjgården; til umådelig glæde for både store og små mellem de mange hundreder af gæster, som lagde vejen forbi museet til denne tilbagevendende sommerbegivenhed.

To af hestene trak museets selvbinder fra begyndelsen af 50erne, og en selvbinder bag et par kæmpe trækdyr er ikke hverdagskost.

Og der er fortsat meget at se og lære i bygningerne og på martkederne, når hestene er på arbejde med høst som i - ja, gamle dage.

Landbrugsmuseet Fløjgården omfatter 2000 katalognumre fra tiden omkring 1850 og cirka 100 år frem. Så at sige alle små og store effekter fra landbruget og datidens køkkenudstyr.

Og i smedeværkstedet var Eigil Rasmussen på arbejde med at smede ved essen som man gjorde det dengang.

175 besøgte det arbejdende museum lørdag, og søndag kom endnu flere forbi.

- Det er dejligt, at folk har lyst til at se og høre om de gamle landbrugsredskaber, siger Kirsten, som fortsætter med at holde museet åbent den første weekend i hver måned fra 1. maj til 1. oktober - og forresten også på alle onsdage fra 14 til 16 i samme periode.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk