18. januar 2020
Musicalstjernen Stig Rossen var både i vokal topform og i muntert julehumør, da han mandag julehyggede med publikum i Kultur- og Idrætshallerne i Kalundborg. Det er Rossens 25. år med julekoncerter i det ganske, danske land.
gallery icon

Se billedserie

Musicalstjernen Stig Rossen var både i vokal topform og i muntert julehumør, da han mandag julehyggede med publikum i Kultur- og Idrætshallerne i Kalundborg. Det er Rossens 25. år med julekoncerter i det ganske, danske land.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: c

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

c
Opdateret 10. december 2019 kl. 08:05
Kalundborg - 10. december 2019 kl. 06:08
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Musicalstjernen og entertaineren Stig Rossen var både i vokal topform og i muntert julehumør, da han mandag julehyggede med publikum i Kultur- og Idrætshallerne i Kalundborg.

arrow Læs også: Stig Rossen er klar til at fylde kongrescenteret

Det er Rossens 25. år med julekoncerter i det ganske, danske land, og koncerten i Kalundborg var den 18. i rækken ud af i alt 33 på turnéen.

- Det er jo godt og vel halvvejs nu, så vi er i julehumør, og det håber vi også, at I kommer, lød det fra Stig Rossen, der havde et orkester med seks musikere, blandt andre pianist Lars »DK« Nielsen, der stammer fra Kalundborg, og fire korsangere med sig.

Jule-traditioner skal man, som bekendt, ikke røre ved, og Stig Rossen har gennem årene holdt godt fast i julekoncert-konceptet med julekort-inspireret scenografi og lyssætning: Hygge-pejs, lanterner og en plysbjørn, døsende ved en stor fortæller-lænestol.

Og fortælleren himself, Stig Rossen, diskede op med en sød og blød blanding af britiske christmas-carols, danske salmer og julesange, lidt jule-rock og -pop og amerikanske juleklassikere.

- Vores jubilæums-julekoncert bærer præg af tilbageblik på de sange, vi har haft med gennem årene; gamle og nyere sange. Men der er også blevet plads til nogle helt nyskrevne sange, lovede Stig Rossen.

Én af de sange, som han gennem alle julekoncert-årene oftest har fået forespørgsler på, blandt andet fra svigermor, er »Den hellige stad (Jerusalem)«, med dansk tekst af Johannes Dam, oprindeligt indsunget på knitrende 78'er-lakplade af baryton Frans Andersson med Københavns Kammerkor bag sig.

En sang, hvor Stig Rossen foldede hele sit brede sangregister ud i bedste musical-stil og efterfølgende høstede jubel og applaus fra publikum.

- Nøj, den er svær. Tak svigermor, lød det fra musical-stjernen efter turen til den hellige stad.

Koncerten blev indledt med Grundtvig-klassikeren »Det kimer nu til julefest«, efterfulgt af svenske Emmy Köhlers smukke salme »Nu tændes tusind julelys«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk