15. august 2020
Musicalstjernen Stig Rossen var både i vokal topform og i muntert julehumør, da han mandag julehyggede med publikum i Kultur- og Idrætshallerne i Kalundborg. Det er Rossens 25. år med julekoncerter i det ganske, danske land.
gallery icon

Se billedserie

Musicalstjernen Stig Rossen var både i vokal topform og i muntert julehumør, da han mandag julehyggede med publikum i Kultur- og Idrætshallerne i Kalundborg. Det er Rossens 25. år med julekoncerter i det ganske, danske land.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: c

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

c
Opdateret 10. december 2019 kl. 08:05
Kalundborg - 10. december 2019 kl. 06:08
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Musicalstjernen og entertaineren Stig Rossen var både i vokal topform og i muntert julehumør, da han mandag julehyggede med publikum i Kultur- og Idrætshallerne i Kalundborg.

arrow Læs også: Stig Rossen er klar til at fylde kongrescenteret

Det er Rossens 25. år med julekoncerter i det ganske, danske land, og koncerten i Kalundborg var den 18. i rækken ud af i alt 33 på turnéen.

- Det er jo godt og vel halvvejs nu, så vi er i julehumør, og det håber vi også, at I kommer, lød det fra Stig Rossen, der havde et orkester med seks musikere, blandt andre pianist Lars »DK« Nielsen, der stammer fra Kalundborg, og fire korsangere med sig.

Jule-traditioner skal man, som bekendt, ikke røre ved, og Stig Rossen har gennem årene holdt godt fast i julekoncert-konceptet med julekort-inspireret scenografi og lyssætning: Hygge-pejs, lanterner og en plysbjørn, døsende ved en stor fortæller-lænestol.

Og fortælleren himself, Stig Rossen, diskede op med en sød og blød blanding af britiske christmas-carols, danske salmer og julesange, lidt jule-rock og -pop og amerikanske juleklassikere.

- Vores jubilæums-julekoncert bærer præg af tilbageblik på de sange, vi har haft med gennem årene; gamle og nyere sange. Men der er også blevet plads til nogle helt nyskrevne sange, lovede Stig Rossen.

Én af de sange, som han gennem alle julekoncert-årene oftest har fået forespørgsler på, blandt andet fra svigermor, er »Den hellige stad (Jerusalem)«, med dansk tekst af Johannes Dam, oprindeligt indsunget på knitrende 78'er-lakplade af baryton Frans Andersson med Københavns Kammerkor bag sig.

En sang, hvor Stig Rossen foldede hele sit brede sangregister ud i bedste musical-stil og efterfølgende høstede jubel og applaus fra publikum.

- Nøj, den er svær. Tak svigermor, lød det fra musical-stjernen efter turen til den hellige stad.

Koncerten blev indledt med Grundtvig-klassikeren »Det kimer nu til julefest«, efterfulgt af svenske Emmy Köhlers smukke salme »Nu tændes tusind julelys«.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk