19. januar 2018
Dansk Køre Selskab, Kalundborgegnens Køreforening og flere andre sjællandske køreforeninger holdt søndag maratonfinale ved Solbjerg. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Dansk Køre Selskab, Kalundborgegnens Køreforening og flere andre sjællandske køreforeninger holdt søndag maratonfinale ved Solbjerg. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Slip hestekræfterne fri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Slip hestekræfterne fri
Kalundborg - 12. marts 2017 kl. 20:13
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Musikken buldrede ud af højtalerne mens store og små heste vred sig for at komme gennem forhindringerne i den store ridehal på Blindekildevej søndag. Tempoet var højt og kuskene og deres hjælpere havde nok at gøre med at styre vogn og heste sikkert gennem forhindringsbanen, mens publikum klappede og hujede fra tilskuerpladserne.

Dansk Køre Selskab og fire sjællandske køreforeninger holdt her afslutningen på vinterens maratoncup.

Henover vintermånederne havde deltagerne måtte køre i fem stævner rundt om på sjælland for at kvalificere sig til søndagens finale.

- Indendørs kørsel med hest og vogn er blevet populært de seneste år. At køre med hestevogn er både en lidenskab og en videnskab, og mange kuske ønsker at holde deres egne og hestens færdigheder ved lige i vintermånederne, hvor vi ikke har mulighed for at køre udendørs, fortæller Gyda Andersen fra Dansk Køre Selskab.

Det handler om at gennemføre banen fejlfrit og så hurtigt som muligt. Og det er tydeligt at konkurrence elementet tiltaler såvel kuske som heste, der presser sig selv til det yderste, for at vinde de afgørende sekunder i forhold til konkurrenterne.

- Det er dog noget helt andet at køre indendørs. bare vent og se til foråret, griner Gyda Andersen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk