19. april 2019
Et hold vikinger ankommer til markedspladsen ved Tissø med en kærre fyldt med skind.
gallery icon

Se billedserie

Et hold vikinger ankommer til markedspladsen ved Tissø med en kærre fyldt med skind.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Historien får liv ved Tissø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Historien får liv ved Tissø
Opdateret 06. oktober 2018 kl. 15:09
Kalundborg - 06. oktober 2018 kl. 15:00
Af Jakob Erhardt Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vikingetiden har fået liv ved Tissø. Det har den til hverdag i Formidlingscenter Fugledegård, men her i weekenden er denne del af den nordiske historie ekstra levende på stedet, hvor den 9. udgave af Tissø Vikingemarked er i fuld gang.

arrow Læs også: Video og billeder: En rigtig lille viking fik navn ved Tissø

Omkring 200 vikinger er rykket ind på markerne ved Fugledegård, hvor de har rejst deres telte og etableret en vikingelejr med en sand overflod af stande, hvor vikingetidens håndværk demonstreres, og den tids varer falbydes. Det gælder også boder med vikingepølser, urtesuppe samt drikkevarer, som har hørt vikingetiden til.

- Jeg er ved at lave nogle pilespidser, så vi kan få noget aftensmad, spøger Jan Noppenau, mens han hamrer på et stykke jern i en mikroskopisk smedje, der ikke består af meget andet end mini-ambolten, han hamrer på, og en lille esse, hvor hans kone, Bettina Noppenau, ved hjælp af to små blæsebælge sørger for at holde temperaturen oppe, så metallet er til at arbejde med.

De to er fra Frederiksværk og i øvrigt med i vikingegruppen Haukanir.

Ikke langt derfra har Frank Henneberg fra Ringkøbing netop fyldt sit krus med en varm væske fra bålkedlen.

- Det er altså bare varmt vand, forsikrer han. Det er jo stadigvæk også forholdsvis tidligt på dagen.

Hans kone, Bente, er også med, og det er det femte og formentlig også sidste vikingemarked, de to jyder deltager i i år.

Fem vikingemarkeder lyder af meget, men det er det faktisk ikke. Morten Gottlob fra Vig fortæller således, at Tissø-markedet er det 11. vikingemarked, han er med til i år.

- Jeg plejer at stå med min smedje, og så har jeg en makker, som skærer i træ og arbejder med læder, fortæller Morten Gottlob.

Han er i øvrigt let genkendelig på grund af sin kæmpestore følgesvend, den irske ulvehund Vidar.

- Vikingerne brugte ulvehunden som vagthund og som personlig beskyttelse, forklarer han.

Tissø Vikingemarked har åbent klokken 10-16 både lørdag og søndag, og i år er det som noget nyt også aktiviteter lørdag aften med blandt andet ildshow og kædedans. Det er mellem klokken 19.00 og 21.30.

- Vi satser jo på, at her skal være oplevelser, især oplevelser for børn. Det skal være sjovt at komme her, og her skal være aktivitet, som vikingemarkedets formand, Flemming Larsen forklarer, da han byder velkommen lørdag formiddag.

Han forventning er, at der kommer et sted mellem 3500 og 3800 gæster, og allerede lørdag middag er der masser af mennesker, liv og aktivitet på markedspladsen ved Fugledegård, hvor musikgruppen Virelai bidrager til den rette stemning med vikingetidens klange.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk