25. november 2017
Seks-årige Frede studerer skeletterne efter de to forbrydere, som i 1200-tallet blev henrettet på Tissøpladsen. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Seks-årige Frede studerer skeletterne efter de to forbrydere, som i 1200-tallet blev henrettet på Tissøpladsen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Feriesjov og skeletter på museet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Feriesjov og skeletter på museet
Opdateret 16. februar 2017 kl. 14:56
Kalundborg - 16. februar 2017 kl. 14:48
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Her i vinterferien har der været stort pres på Esbern Snares datter, Fru Ingeborg (i skikkelse af Kalundborg Museums Kathrine Brandstrup). Tirsdag havde hun 83 til foredrag og omvisning i den femtårnede Vor Frue Kirke, hvor der også dagen efter var godt besøg. Og i går hittede Kalundborg Museum igen med et tilbud til børn om at tegne og male våbenskjolde og kalkmalerier ud fra oplæg lavet af Claus Mulstrup, og de små gæster kunne også få lov at prøve, hvor svært det var at skrive med blæk.

Altsammen helt o.k. og spændende... men det sejeste var de to skeletter efter henrettede forbrydere, mente seks-årige Frede fra Slagelse. Han er på besøg hos morforældrene i Kalundborg, Kirsten og Hans Henrik Sørensen, sammen med sine søstre Sidsel og Frida. Frede var fascineret af de udstillede knogler og kranier, da han fik at vide, at skeletterne var ægte og engang havde været mennesker!

Fru Ingeborgs skriverstue på Kalundborg Museum havde i den første åbningstime torsdag besøg af 25 børn i selskab med voksne, som også hørte Fru Ingeborg fortælle historier fra sin fars, Esbern Snares tid. Ingeborg forklarede også om scenerne på korsriddertapetet i museets udstilling.

Gæsterne i skriverstuen nøjedes ikke med besøget i denne del af museet. De fleste tog også en rundtur og så resten af museet, så der var godt med liv i de gamle museumsbygninger i Kalundborg i går.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk