21. januar 2019
Lørdag blev de store amerikanerbiler kørt ud af garagen, da amerikanerbilklubben Road Rebels inviterede til deres store årlige sommercruise i og  omkring Høng. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Lørdag blev de store amerikanerbiler kørt ud af garagen, da amerikanerbilklubben Road Rebels inviterede til deres store årlige sommercruise i og omkring Høng. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi var kongerne af landevejene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi var kongerne af landevejene
Kalundborg - 15. juli 2018 kl. 10:05
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag satte de store flotte amerikanerbiler fra amerikanerbilklubben Road Rebels sit præg på Høng, da det var tid til det store årlige sommercruise.

Om formiddagen var bilerne linet op og stillet til skue forskellige steder i byen, og om eftermiddagen blev der holdt åbent hus i klubhuset på Charlottevej, inden man ud på eftermiddagen satte sig ind i bilerne og kørte ud på et godt 60 kilometer langt cruise.

Road Rebels blev startet i 1980, som et mødested for folk med interesse for og kærlighed til amerikanerbiler. Dermed er klubben en af de ældste af sin slags i Danmark.

Freddy Jensen har været medlem af Road Rebels næsten lige fra begyndelsen, og har i dag titel af »president« i klubben. Det var derfor ham som kørte forrest i sin sorte Dodge i lørdagens cruise rundt omkring i landskabet i den sydlige del af kommunen.

- Jeg har haft amerikanerbiler i mere end 30 år. Min første bil var en Mustang, og siden da har jeg været igennem mange andre modeller, fortæller han og fortsætter:

- Da jeg startede i Road Rebels i 80'erne, så var vi konger af landevejene, når vi kom kørende. I dag er der langt flere hestekræfter under kølerhjelmene på moderne biler, så vi er ikke nødvendigvis de hurtigste på vejene, men det vækker stadig opsigt når vi kommer cruisende gennem de danske byer, mener Freddy Jensen.

Det er dog mere end hestekræfter, der gør at Freddy Jensen har brugt omkring halvdelen af sit liv i Road Rebels.

- Bilerne spiller en stor rolle, men der er også hele kulturen omkring bilerne. Der er en bestemt musik og en særlig atmosfære. Der opstår et socialt fællesskab, som man ikke finder magen til andre steder, mener han.

En fast tradition på Road Rebels årlige sommercruise er at man kårer årets »outstanding« bil. Det kan være en bil som skiller sig ud på grund af udseendet, på grund af en særlig flot istandsættelse eller fordi ejeren har lavet noget helt særligt ved bilens motor.

Årets vinder er Jim Strandet og hans hustru Heidi Strandet og deres bil.

Jim Strandet købte bilen for to år siden, og har derefter fintunet og istandsat den, og han lægger ikke skjul på, at weekendens arrangement betyder meget for ham .

- Det har stået i kalenderen i lang tid. Det var vigtigt at have stående, hvis der var nogen der for eksempel kom og inviterede til fødselsdag. Man kan altid holde fødselsdag, men det her kommer i første række, griner han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk